2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Defibrillátor a Madarász Utcai Gyermekkor Alapítványnak

Defibrillátor a Madarász Utcai Gyermekkor Alapítványnak

A Global Party elnevezésű világméretű jótékonysági rendezvénysorozat keretében a Madarász Utcai Gyermekklinika Intenzív Osztálya egy hordozható újraélesztő gépet kapott adományként.

A Global Party a világ legnagyobb jótékonysági rendezvénye, amelynek keretében 80 helyszínen egyszerre egy időben rendeznek partyt a gazdasági és politikai elit számára. A  globális pénzügyi válság ellenére is megrendezésre kerülő eseményre egy páros belépő 900.000 forint Magyarországon. A világszerte több mint 80 ezer kiemelt VIP vendégnek köszönhetően a szervezők jelentős összegeket tudnak fordítani jótékonykodásra. Összesen 10.000 exkluzív belépőt bocsátanak ki, melyek összértéke meghaladja a 12.000.000 angol fontot – ez forintosítva közel 3,6 milliárd forint. Ennek az összegnek egy jelentős része 100 vezető alapítványhoz jut el.

Magyarországon a program keretein belül a Symbol Budapest a Madarász Utcai Gyermekkor Alapítványt támogatta egy mobil defibrillátor adományozásával, amely fontos életmentő eszköz. Dr. Kemény János kuratóriumi elnök elmondta, hogy a kórház tulajdonában lévő defibrillátor már több mint 20 éves, működése megbízhatatlan, használata nehézkes, ráadásul nem is hordozható az eszköz. Az átadott modern, könnyű és mobil újraélesztő gép pillanatok alatt üzembe helyezhető, és a gyermekek sürgősségi ellátására alkalmas. A defibrillátor nélkülözhetetlen, ha hirtelen súlyos szívritmus zavar áll elő, amely az életet közvetlenül veszélyezteti. A kamrafibrilláció ilyen eszköz nélkül kezelhetetlen. Szívmegállás  esetén is azonnali elektromos shock alkalmazása mentheti meg a beteg életét.

A Symbol Budapest Szórakoztató Komplexumban megrendezésre kerülő Global Party kiemelt partnere a Gyermekkor Alapítványnak, ennek köszönhetően további, jelentős támogatást biztosít a Madarász Utcai Gyermekkórház részére. A Global Partyt szeptember 15-én rendezik meg Budapestben.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek