2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Budapesten továbbra is nagy az igény a gyógytornára

Folyamatos hát-és derékfájással küzd? Gerincferdülést diagnosztizáltak, és szeretne aktívan tenni a negatív hátulütők elkerülésének érdekében? Fontosnak tartja, hogy a most még csak időnként megjelenő zsibbadások, fájdalmak ne állandósuljanak? Gondolt már arra, hogy speciális gyógytornász segítségét kéri ebben?

Ha egészségügyi ellátásról van szó, akkor sokan félve érdeklődünk jelen helyzetben, hiszen nem tudjuk, sikerül-e megfelelő szakembert találni. Járvány ide vagy oda, a gyógytorna gyakorlatok iránti szükséglet továbbra is töretlen. A mozgásszervi panaszok nem tartanak szünetet, és az érintettek mindennapjaira rányomják bélyegüket. Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben a megfelelő szakember által irányított mozgás történjen, mely biztosan nem okoz további sérülést.

A mai kor embere sokkal kevesebbet mozog, mint arra szükség lenne. Ezért részben a kényelmes életmód tehető felelőssé, részben pedig az ülő munkavégzés. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a számítógép előtt végzett munka alkalmával is nagyon fontos a rendszeres mozgás. Keljünk fel az irodai székből, ebédidőben sétáljunk egyet, és munka után is inkább az aktív mozgásformákat részesítsük előnyben, mintsem a passzív pihenést.

Az izmoknak, ízületeknek, porcoknak nagy szüksége van a mozgásra, ugyanis ez egészségük megőrzésében is sokat segíthet. S hogy mi a teendő akkor, ha már bekövetkezett a baj, és állandó derékfájás, hátfájás, térdproblémák nehezítik meg a mindennapokat? Többféle gyógytorna típus közül lehet válogatni, melyek kapcsán nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek végzik az előzetes felmérést, és javasolják az egyénileg leginkább ideális mozgásformát. A gerincferdülés, a porckopás, a gerincsérv minden korábbinál többeket érintenek. Bár gyakran összefüggésbe hozhatóak ezek a problémák az életmóddal, a testsúly alakulásával, de a gerincferdülés esetében sokszor nem erről van szó. A mellékhatások nélküli fájdalomcsillapítás és a mozgásszabadság megcélzása azonban nélkülözhetetlen az érintettek számára. Ebben nyújtanak segítséget a speciális gyógytorna gyakorlatok.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy már néhány kezelés is eredményeket mutathat fel. A cél természetesen nem más, mint a rendszeres, a fájdalmat megelőző mozgásforma. A szakemberrel közreműködve sikerülhet elsajátítani azokat a speciális gyakorlatokat, melyeket a páciens akár otthoni körülmények között, minimális eszközigénnyel is elvégezhet. Érdemes tehát szakembert felkeresni, hiszen ezen a mozgásszabadság hosszú távú megőrzése és az életminőség javulása is múlhatnak./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum