2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat negyedszerre

Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat negyedszerre

2014 áprilisában negyedik alkalommal indul útjára az egészségügyi szakdolgozói hivatás, a kiemelkedő szakmai teljesítmények méltó elismeréséért és a pályán maradás erősítéséért életre hívott Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat. Az elmúlt években a pályázaton összesen 221 egyéni és 123 csoportos jelölés érkezett, melyeken keresztül mostanáig több mint 2000 szakdolgozó munkájára sikerült ráirányítani a nyilvánosság figyelmét. Közülük ma már 79-en Astellas-díjasok.

A pályázatot a 2006-ban alapított Astellas-díjhoz kapcsolódóan az Astellas Pharma hívta életre, a kezdeményezéshez pedig rövidesen a Semmelweis Egyetem és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara egyaránt csatlakozott. A meghirdetők köre az elmúlt évek során először a hazai egészségügyi szakdolgozói képzésben érintett további három legnagyobb hazai egyetemmel, majd idén a Magyar Kórházszövetséggel tovább bővült, így mára a pályázat körül minden eddiginél szélesebb összefogás alakult ki. A fővédnökséget az idei esztendőben is Prof. Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora vállalta el.

„Hisszük és valljuk, hogy a pályázat nem kizárólag a jelöltekre és az őket felterjesztő intézményekre hívja fel a társadalom figyelmét, hanem közvetve mindazokra, akik erre a rendkívül nehéz és szép hivatásra tették fel az életüket. Az ő munkájuk elismerésére méltatlanul kevés lehetőség kínálkozik, ezért is döntöttünk 2011-ben az Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat elindítása mellett: évről-évre olyan kiválóságokat keresünk és mutatunk be, akik követendő példaképei lehetnek a szakmát művelők, illetve a jövő szakdolgozói generációi számára. Meggyőződésem, hogy az egészségügyi hivatást csak az igazán elhivatott, áldozatkész szakemberek képesek hosszú távon is magas színvonalon művelni. A korábbi szakdolgozói pályázatok tapasztalatai alapján büszkén állítható, ilyen kiváló szakemberek hazánkban is szép számmal vannak.” – nyilatkozta Dr. Markovich György, a díjat alapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.

A pályázatra idén is két kategóriában – egyéni és csoportos – lehet jelölést kezdeményezni, egyéni kategóriában az egészségügyi alapellátás, a járó-, valamint a fekvőbeteg-ellátás, csoportos kategóriában pedig a járó-, a fekvőbeteg-ellátás, valamint a helyszíni sürgősségi ellátás szakterületekről. Jelölésre a klinikai, ambuláns és helyszíni sürgősségi területeken a kórházak, rendelőintézetek, egyetemi klinikák, mentőszolgálatok, valamint a hospice házak és ápolási otthonok szakmai vezetői jogosultak, az alapellátás szakterületen viszont – e terület jellegéből adódóan – bármely olyan orvos, aki a felterjeszteni kívánt szakdolgozó munkáját közelről ismeri. Az Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat az alapítói szándéknak megfelelően minden esztendőben az adott tárgyévben megtapasztalt kiváló szakmai teljesítményeket kívánja elismerni, ezért a jelöléseknek elsősorban a 2013-as eredményekre kell fókuszálniuk. A felterjesztéseket szakmai zsűri értékeli, amely a meghirdető szervezetek, az Országos Mentőszolgálat, valamint a Magyar Hospice Alapítvány képviselőiből áll. A nagyközönség – immár hagyományosan – a felterjesztett csoportok számára kötelezően előírt betegelégedettségi felmérés során szólhat bele az értékelésbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek