2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • A Szent Lázár kórházban is befejeződött az uniós projekt

A Szent Lázár kórházban is befejeződött az uniós projekt

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG A SZENT LÁZÁR MEGYEI KÓRHÁZ REHABILITÁCIÓS ELLÁTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE

Ünnepélyes keretek között lezárásra kerül a Szent Lázár Megyei Kórházban megvalósult fejlesztés, mely eredményeképpen egy új multidiszciplináris rehabilitációs centrum.
A fejlesztés egy régión átívelő projekt keretén belül valósult meg, melyben az Észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása újul meg. Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében 4.673.914.115 forint uniós támogatással megvalósuló „A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban” című projekt alapvető célkitűzése: a különböző rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlenségeinek csökkentése, valamint az elérhető egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén. A beruházást az Európai Unió és a magyar állam támogatta.

A projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el.

A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint.

A Szent Lázár Megyei Kórházban megvalósult projekt rövid tartalma:
Az intézet a projekt segítségével egy multidiszciplináris szemléletű központi rehabilitációs egységet hozott létre, melyben a szolgáltatások egy egységben, egymásra épülve, de egymástól függetlenül működnek. Ez a szervezeti egység jelenti a biztosítékát a magas szakmai színvonalat biztosító költség-hatékony, humánerőforrás takarékos betegellátásnak.
Ez az egység látja el:
    a korai, aktív és tervezett neuromuszkuloszkeletális fekvőbeteg rehabilitációs osztályt,
    a járóbeteg neuromuszkuloszkeletális rehabilitációt,
    a járóbeteg kardiológiai rehabilitációt,
    a járóbeteg gyermekrehabilitációt,
    a járóbeteg pulmonológiai rehabilitációt.

A projekt során 151 millió Ft értékben került beszerzésre orvosi gép műszer, mely eszközök a mozgásszervi rehabilitációs osztályra, kardiológiai-, és tüdő rehabilitációra kerültek.
A projekt során 164 millió forintból valósult meg az építési beruházás, mely tartalmazta a rehabilitációs osztály felújítását és egy emeletráépítését is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum