2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • 18. Német – Horvát – Magyar Nemzetközi Gyermekgyógyász Találkozó – LILLAFÜRED

18. Német – Horvát – Magyar Nemzetközi Gyermekgyógyász Találkozó – LILLAFÜRED

Nagy elismerés a Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak (GYEK), hogy a 18. Horvát – Német – Magyar Nemzetközi Gyermekgyógyász kongresszust megszervezhette Lillafüreden, 2019. szeptember 27-29 között.

A rendezvényen 41 angol nyelvű előadás hangzik el; hét előadást a miskolci Gyermekegészségügyi Központ orvosai tartanak, bemutatva a GYEK munkáját, érdekes eseteit.

Magyarország más részeiről szintén hét előadás hangzik el; 13-13 előadás pedig Horvátországból és Németországból, valamint egy előadás Olaszországból, amely az európai gyermekellátás jövőjéről szól. Ezt a prezentációt az Európai Gyermekorvosok Társaságának alelnöke tartja, aki a Foggai Egyetem Gyermekgyógyász professzora. Emellett a spliti Orvosegyetem igazgatója és a Gyermekklinika igazgatója is tart előadást.

Bemutatják a jövő évi Europediatrics 2020 terveit, amit Zágrábban szerveznek; szó lesz olyan érdekes esetekről, mint a csecsemőkori szamárköhögés, a myasthenia gravis, a gyermekkori stroke és a Diabeteses ketoacidosis; a védőoltási program nem várt eredményei, a molekuláris allergia, vagy a Zika fertőzés első felismerése Horvátországban, illetve az elsődleges immunhiány, de lesz előadás a kommunikációról a nem kommunikáló beteggel kapcsolatosan is. Sőt, arról is beszámolnak, milyen volt a lehető legrosszabb ügyelet.

Több előadás foglalkozik a vizelet inkontinencia ellátásával Németországban, Horvátországban, Magyarországon, emellett szó lesz a szívelégtelenségről és a szív-transzplantációról is – Németország egyik legnagyobb szívközpontjából. Előadást tart a Wiesbadeni Gyermek és Ifjúsági Klinika igazgatója, a Gisseni Gyermekardiológia jelenlegi és korábbi igazgatója, a rijekai Klinikai Kórház Gyermek Hemato-onkológia vezetője és a frankfurti Egyetemi Kórház Intenzív Osztályának vezetője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…