2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A láb egészsége csak kényelmes cipőben biztosított!

Tudtad, hogy az emberi testben lévő csontok egynegyede a lábfejben található? Ez pontosan 52 csont, ami mellett 33 ízület, 19 izom és 107 ínszalag biztosítja azt, hogy állni tudj, valamint eljuss egyik helyről a másikra, sportolj, fuss, túrázz, sétálj a lemenő napban, dolgozni menj és éld az életedet. 

Láthatod, micsoda precíziós szerkezetről van szó, ahol minden olajozottan működik mindaddig, amíg nem avatkozunk bele ebbe a természet alkotta csodába. Sokan azonban elkövetik azt a hibát, hogy kényelmetlen cipőkkel nyomorgatják ezt a testrészt, ezáltal pedig különféle problémákat okoznak.

A boltok kínálata is hagy némi kivetnivalót!

Az átlagos cipőboltok választéka sajnos számos esetben nem felel meg az egészséges cipővel szemben támasztott követelményeknek, azonban a Manimal Footgear mezítlábas cipői pontosan úgy működnek, mintha semmi sem lenne a lábadon, azonban mégis védve van a külső hatások ellen.

Egy kényelmes cipő ugyanis nem deformálhatja el a lábat, nem okozhat fájdalmakat sem a talprészen, sem a derékban vagy a hátban. Sokan már végső elkeseredésükben térnek be egy mezítlábas, vagyis barefoot üzletbe, mivel azt tapasztalják, hogy míg egyes cipőkben fokozódik a fájdalmuk, más lábbelik viselése közben azonban teljesen jól érzik magukat.

A barefoot a láb anatómiáját veszi alapul

Örömhír, hogy bizonyos mozgásszervi problémák, krónikus fájdalmak egy egyszerű cipőcserével orvosolhatók, hiszen így a hétköznapok is könnyebbé válnak és a mozgékonyság is megnövekedhet.

A barefoot szakít a régi elképzelésekkel, vagyis azzal az elmélettel, hogy egyrészt kell némi sarok a cipőre, másrészt kemény talppal kell védeni a lábat, harmadrészt pedig azzal, hogy ortopéd betétekkel kell alátámasztani a boltozatot. Ezek az elméletek a mai nap is tartják magukat, holott a talpunk teljesen mást üzen számunkra!

A kisgyermek és a felnőtt talp is ugyanazt szeretné!

A kisgyermekek egészséges boltozatfejlődéséhez azt mondják, hogy nagyon sokat kell mezítláb járniuk, sőt, még a játszótéren a homokban is érdemes levetni a cipőt, hogy a talp reflexzónáit minél több inger érje. Vajon miért is kellene homlokegyenest mást tenni felnőttkorban?

A felnőtt talp is ugyanerre vágyik! Minél természetesebb közegre, hogy ez a megalkotott precíziós szerkezet úgy tudjon működni, ahogy kell. Erősödjön, a súlyponti eloszlás ideális legyen, a lábujjak egyenesen álljanak, és ami a legfontosabb, kényelmes és fájdalommentes életünk legyen.

A barefoot ezeket az alapelveket építette be a koncepciójába

A mezítlábas cipők vékony, rugalmas, sarok nélküli talppal rendelkeznek, ezzel ösztönzik az izmokat, ínakat, ízületeket a folyamatos működésre. Széles lábfejkialakításuk teret enged a lábujjaknak, amik így nem deformálódnak el, könnyű súlyuk pedig problémamentessé teszi a viselésüket.

Ha egy igazán kényelmes cipőt keresel, amelyben megszűnhetnek a különböző láb-, hát-, derékfájdalmaid és egész napos hordás során sem fáradsz el, akkor próbáld ki a mezítlábas cipőket és élvezd a fájdalommentes életet./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…