2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

A horgász cipők és csizmák kiválasztásának legfőbb szempontjai

Melyek azok a horgász cipők és csizmák, amiket mindig mosolyogva húzhatunk fel a lábfejünkre, mert mindig a kényelmünket szolgálják? Még akkor is, ha a vízparton nem éppen ideális körülményekkel van dolgunk?

Ebben a kérdésben adunk néhány praktikus tanácsot és támpontot máris. Érdemben horgászni és halat fogni ugyanis csak akkor lehet, ha a komfortérzet kifogástalan. Ehhez pedig kulcsfontosságú, hogy a lábfejek kényelme biztosított legyen.

Milyen cipők és csizmák ideálisak leginkább a horgászatokhoz?

Olyanok, amelyekben az ember hosszú órákon, vagy akár napokon keresztül is komfortosan érezheti magát. Még akkor is, ha a vízparton csapadékos idővel, ingoványos talajjal és egyenlőtlen domborzattal van dolgunk.

Pontosan az látható a Fishinda cipők és csizmák kategóriájában is, hogy ezeknél a lábbeliknél a praktikum, a kialakítás minden egyéb szempontnál fontosabb.

Ideális esetben ezek a lábbelik kifogástalan anyagokból készülnek, precíz varrásokkal és illesztésekkel együtt, minél inkább ellenállva a víznek, a csapadéknak. Közben a hőmegtartás, valamint a megfelelő szellőzés is legalább ennyire lényeges.

A cipők vagy a csizmák jelenthetnek-e jobb választást?

Ezt mindig az alapján célszerű felmérni, hogy milyen jellegű pecára készülünk. Számít a meghorgászott vízterület jellege és a parton lévő viszonyok, ahogyan az adott évszak és a várható időjárás sem megkerülhető.

Pergető horgászatoknál – amikor jellemzően sokat megy az ember – sok esetben bizony egy pár kényelmes, strapabíró csizmával, netán bakanccsal járhatunk jobban. Így akkor sem leszünk gondban, ha a legígéretesebb helyek megközelítéséhez nehéz terepen kell gyalogolni.

Egy könnyedebb tavaszi vagy nyári feederezéshez viszont elég lehet egy alacsonyabb szárú, vékonyabb talpú lábbeli. Pláne akkor, ha a vízterület partján rendszeresen nyírt pázsit, netán betonozott felület vár bennünket.

Amit érdemes jól megnézni a lábbeli kiválasztásakor

Csizmáknál sosem hátrány, ha a kiszemelt változatot béléses formában van lehetőség beszerezni. Ennek köszönhetően egy-egy téli rablóhalazás közben sem érezzük majd, hogy a lábunk megfagy.

Bakancsoknál ugyanezt a kényelmet segíthet megvalósítani a thermo kivitel. Amelyhez mindenképp lényeges, hogy a vízálló tulajdonság is kapcsolódjon. Ezáltal biztosítható, hogy a lábfej egy-egy esős peca ideje alatt se találkozzon vízzel.

Mindezeken túl az sem hátrány, ha a választott lábbeli utcai viseletként is megállja a helyét. Persze a horgászat nem divatbemutató, ettől függetlenül az ember joggal várhatja el saját magától, hogy rendezett, elegáns legyen a megjelenése, pláne versenyen vagy népesebb horgász tavakon./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…