2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

„Miskolc Város Bora 2022” borverseny

Miskolc város szőlő- és bortermelésének dicső múltját megidézve Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezésében, a Miskolczi Borbarátok Társasága közreműködésével, a térségben működő hegyközségi tanácsok és a városban tevékenykedő civil boros szervezetek támogatásával ismételten megtartják Miskolc Város Borának borversenyen történő kiválasztását.

 

A borverseny helye: Avasi Bortanya (3530 Miskolc, Nagy-Avas, Csáti sor 377.)

A borverseny időpontja: 2021. május 12. 09.00 óra

 

A borverseny fővédnöke: Veres Pál, Miskolc MJV Önkormányzatának polgármestere.

 

A borversenyre nevezni lehet a bükki, az egri és a Tokaj-Hegyaljai borrégióból származó borokkal. Mintákat adhatnak be a versenyre maguk, vagy meghatalmazottjuk által egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások. Nevezési díj nincs.

A „Miskolc Város Bora 2022” címet fehérbor, vörösbor, illetve borkülönlegesség kategóriában ítélheti oda a bíráló bizottság, amennyiben talál az adott kategóriában a cím viselésére méltó bort.

A „Miskolc Város Bora 2022” címet elnyert termelők jutalma a cím használatán túl egy-egy díszes diploma és serleg, valamint nevük és boruk felkerül a Városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is. A nyertes borok termelői az elnyert címet megjelenítő egyedi címkét vagy éremcímkét mindaddig feltüntethetik a nyertes bort tartalmazó palackjaikon, amíg az adott bortétel el nem fogy.

 

A borminták átvételi helye: Avasi Bortanya (3530 Miskolc, Nagy-Avas, Csáti sor 377.)

A borminták átvételi időpontja: 2022. május 9-10-11., 11.00 – 16.00 óra között.

 

A díjak ünnepélyes átadásának ceremóniáját az Avasi Borangolás keretein belül tartják, 2022. május 12-én 18:00 órakor a Bortanya Dísztermében, annak emlékfal-avatását megelőzően.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy miskolci sértettet több mint 700 ezer forint kár ért, miután egy ál-netbank oldalra lépett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság …

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…