2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Larry – Filmvetítés és közönségtalálkozó

november 19. 19:00

Miskolc Művészetek Háza Uránia Art Moziterem

Bernáth Szilárd erőteljes bemutatkozó rendezése fiatalokat megszólító, társadalmilag érzékeny film Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs döbbenetesen hiteles alakításával. A Larry 2022. december 1-jén érkezik a hazai mozikba, azonban a premier előtt látható lesz november 19-én 19:00 órától a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében. A vetítés után közönségtalálkozóra kerül sor, amelyen jelen lesz a film rendezője és forgatókönyvírója, Bernáth Szilárd, valamint a film főszereplője, Vilmányi Benett.

 

Larry

magyar film, 108 perc, 2022 (16 éven aluliak számára nem ajánlott)

Rendező: Bernáth Szilárd

Forgatókönyvíró: Bernáth Szilárd, Nagy V. Gergő

Szereplők: Thuróczy Szabolcs, Vilmányi Benett

 

A juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való borsod megyei fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembe nézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd a neten váratlan mértékű népszerűségre tesz szert. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…