2022. 12. 1. csütörtök

Elza
1 EUR 408 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • Dobrev Klára: Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek írjanak közös levelet az uniós tagállamok vezetőinek arról, hogy Magyarország az EU tagja marad 2022 után is!

Dobrev Klára: Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek írjanak közös levelet az uniós tagállamok vezetőinek arról, hogy Magyarország az EU tagja marad 2022 után is!

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének Facebook-posztja:

https://www.facebook.com/dobrevklara/photos/a.1975631215846397/4070911329651698/
AZ ELLENZÉKI MINISZTERELNÖK-JELÖLTEK ÍRJANAK KÖZÖS LEVELET AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK VEZETŐINEK ARRÓL, HOGY MAGYARORSZÁG AZ EU TAGJA MARAD 2022 UTÁN IS!

Orbán Viktor hírhedt mondatát, mely szerint nem azt kell nézni, amit mond, hanem amit csinál, megértették Európában is. Az Európai Tanács tegnapi ülésén világossá vált, hogy ma közelebb vagyunk ahhoz, hogy Orbán kivezesse hazánkat az EU-ból, mint korábban bármikor.

Évek óta mondjuk, hogy előbb-utóbb választanunk kell: Orbán vagy Európa, a kettő együtt hosszútávon nem fog menni. A magyar miniszterelnököt eddig csak az tartotta vissza hazánk EU-ból való kivezetésétől, hogy kellettek az ellopható eurómilliók. Amióta viszont életbe lépett a jogállamisági mechanizmus, vége a következmények nélküli lopásnak, így vége a legnagyobb visszatartó erőnek is. Ott vagyunk, ahol a part szakad.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként azt kezdeményezem, hogy minden ellenzéki miniszterelnök-jelölt írjon közös levelet az uniós tagállamok vezetőinek arról, hogy bármelyikünk is lesz a következő miniszterelnök, Magyarország az Európai Unió tagja marad. Az ellenzék együttműködő, kormányzásra készülő pártjai mögött áll az ország többsége. Ez a többség Európában akar maradni, európai életet kíván magának és hazánknak, európai értékeket képvisel. Európai magyarok vagyunk, és európai magyarok is maradunk, itt a helyünk, az EU-ban!

Kedves Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Pálinkás József! Írjunk közös levelet, mutassuk meg, hogy Magyarország az EU tagja marad 2022 után is!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek