2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Ez a szégyen napja

A DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a civil szervezetek közös sajtótájékoztatójáról készített felvételt és MTI-tudósítást, szíves felhasználásra:

https://www.facebook.com/dk365/videos/1762281193955817

Négy ellenzéki párt is bojkottálta a keddi parlamenti szavazásokat

A négy ellenzéki párt és a Momentum közös, a Parlament előtt tartott, de online is közvetített sajtótájékoztatóján a DK-s Arató Gergely azt mondta, hogy ez a „szégyen napja” az Országgyűlés életében. Olyan javaslatok sorát szavazzák meg, amelyek nem felelnek meg a parlamenti demokrácia szabályainak, az alapvető emberi jogoknak, a jogállamiságnak, miközben a beterjesztésük módja és a tartalmuk egyaránt felháborító – közölte.

A benyújtók összekötnek egymással olyan törvényeket, amelyeknek semmi közük nincs egymáshoz – szögezte le. Összekötik a pedofília elleni küzdelmet, a meleg közösség megbélyegzésével, a veszélyhelyzet idején hozott szükséges intézkedések meghosszabbítását pedig azzal, hogy újabb állami vagyont adjanak alapítványoknak – sorolta kifogásait. Egy olyan költségvetési törvényt fogad el a parlament, amelyben egyetlen ellenzéki javaslat sincs, de szabad kezet ad a kormánynak sok százmilliárd forint elköltésére és létrehozzák a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványt, miközben azt ígérték, hogy 2023-ig nem lesz döntés – emelte ki. Ami a parlamentben zajlik, az a parlamentarizmus, a demokrácia megcsúfolása – foglalta össze véleményét.

A szocialista Gurmai Zita azt mondta, ha Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, akkor „azt javaslom, hogy kérdezze meg Szájer Józsefet vagy pedig Kaleta Gábort, ők nagyon is el tudják magyarázni ezt a különbséget”. Amikor az MSZP-sek távol maradnak a szavazásról, akkor Szájer József jogaiért is küzdenek – jelentette ki. A Fidesz olyan törvényt készül elfogadni, amelyik tisztességes, meleg honfitársainkat megbélyegzi és besorolja a pedofilok közé – érvelt, hangsúlyozva, a gyermekek védelme rendkívül fontos az MSZP-nek, ezért nyújtottak be tavaly a pedofília, a gyermekpornográfia és kiskorúak kihasználásának üldözéséről szóló törvényjavaslatot. A Fidesz most kitalálta, hogy a pedofilokat összemossa a melegekkel – szögezte le. Az MSZP elutasítja a Fidesz központi gyűlöletkeltését, a megbélyegzést és a kirekesztést – nyomatékosította szavait.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy a keddi nap a „hazugság napja”, mert az Országgyűlés olyan törvények hadát készül elfogadni, amelyek a gyűlöletre épülnek és számtalan helyen alaptörvény-ellenesek. A bérlakásokról szóló javaslat semmibe veszi a tulajdonhoz fűződő jogokat, a tulajdonhoz kapcsolódó rendelkezési jogokat és az az egyetlen célja, hogy a „haverokat nagyon olcsó pénzért tulajdonhoz juttassa” – jelentette ki. A kormányzat megpróbálja elhitetni, hogy népszavazás fog dönteni a Fudan Egyetem idehozataláról, de jól láthatóan próbálja előkészíteni a terepet az egyetem számára – mondta. A Fidesz-kormányzatnak az a célja, hogy kiszolgálja Kína geopolitikai és gazdasági érdekeit – szögezte le a politikus.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy Orbán Viktor ráront a nemzetre, amikor megbélyegez több százezer magyart és amikor a közvagyont átjátssza a „fideszes haveroknak”. A kormányfő kiépít egy párhuzamos világot, ahol akkor is „uralkodhat kedvére”, ha 2022-ben a választók megbuktatják a Fideszt – tette hozzá. A „szégyenteljes pedofiltörvény” arról szól, hogy a Fidesz „elterelje a saját pedofil-botrányairól a figyelmet” – jelentette ki. A törvénnyel megpróbálják megvédeni a pedofil papokat is, hiszen „az egyház szolgálatában is sajnos sokan vannak, akik a gyerekek sérelmére követnek el szexuális bűnöket” – fogalmazott.

A független Hadházy Ákos, akit a Momentum készül indítani a választáson, azt mondta, hogy az ellenzék nem vesz részt abban a „rossz színdarabban, amit a kormánypropaganda megírt”. A kormánypropaganda ismét szintet lépett, és egybemosta a pedofíliát a homoszexualitással, de akik a törvényt nem szavazzák meg, azokra a kormány nyilvánvalóan azt fogja mondani, hogy a pedofíliát támogatják – ismertette véleményét. A képviselő ijesztőnek nevezte, hogy a törvényjavaslat orosz mintára készült.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …