2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

Jakab Péter Facebook-bejegyzése

Ma a miniszterelnök azt mondta, hogy miközben mi, magyarok Európa előtt járunk válságkezelésben, Nyugaton depresszió van.

Ma a miniszterelnök azt mondta, hogy miközben mi, magyarok Európa előtt járunk válságkezelésben, Nyugaton depresszió van.

Ennek kapcsán eszembe jutott egy abaúji polgármester, akitől azt kérdeztem, mennyire érintette a mostani válság a települését. Azt válaszolta, semennyire, mert 30 éve válság van. Na, valahogy így járunk mi is Európa előtt.

Nyugaton tudják, mi a depresszió, mert nem szoktak hozzá, és most se nagyon kell, mert ott van valódi válságkezelés. Nekünk ellenben talán már fel sem tűnik, mert megszoktuk, hogy Európa szegényháza vagyunk. Megszoktuk, hogy kihasználnak, kifosztanak bennünket még a saját kormányaink is.

Szeretném, ha végre kitörnénk a megszokásból. Ne szokjuk meg, hogy elveszik azt, ami a miénk. Ne szokjuk meg, hogy a magyar melósnak alamizsnáért kell dolgoznia. Ne szokjuk meg, hogy csak 20 éves lakáshitellel indulhat az élet. Ne szokjuk meg, hogy azért szavazunk valakire, mert ő már talán eleget lopott, és nem azért, mert ő már bizonyította a tisztességét.

Ne a jó legyen a szokatlan és a rossz a megszokott, hanem fordítva. Fizessenek meg a tolvajok, éljenek végre jól a magyarok! 2022-től kezdjünk ehhez hozzászokni. Mert így igazságos.

Szabadságot és jólétet minden magyarnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…