2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Jézus Szíve Búcsú és Körmenet

Jézus Szíve Búcsú és Körmenet

Jézus Szíve Búcsú és KörmenetImmár 87. alkalommal rendezték meg a Jézus Szíve Búcsút és Körmenetet Mezőkövesden, a Jézus Szíve Egyházközségben.

Mezőkövesden 1923-ig egyetlen plébánia volt. 1923-ban létesítették a Jézus Szíve kápolnát. Ez év júniusában tartották meg az első Jézus Szíve Búcsút. 1963-ban a Jézus szíve lelkészséget plébánia rangra emelték. Az évek során a templom hamar népszerű búcsújáró hely lett, ahová külföldről is érkeztek zarándokok a Jézus Szíve búcsú és körmenet idejére.
Idén is több ezren érkeztek az ország minden tájáról, például Ajakról, Pápáról a mezőkövesdi „Szívbúcsúra”.
Az ünnepi misét dr. Varga Lajos, váci segédpüspök celebrálta, aki Jézus Szíve üzenetét, Jézus kereszthalálának jelentőségét emelte ki beszédében. Jézus Szent Szívének ünnepén Isten emberszeretetét ünnepeljük, ami abban érte el csúcspontját, hogy egyszülött fiát adta nekünk, aki a végtelen szeretet eszközévé tett „emberi szívvel” szerette a világot.
A szentmisét követően a menet a Jézus Szíve Templomtól indulva a Jegenyesor úton és az Ady Endre úton keresztül ért vissza a templomhoz. A búcsúsok délután kettőkor végzett litániájával ér véget az országos méretű szentszív-búcsú.
 
/ÖS/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek