2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Mit vár az MSZOSZ az új kormánytól?

Mit vár az MSZOSZ az új kormánytól?

Mit vár az MSZOSZ az új kormánytól?Az MSZOSZ vezetősége mindegyik megyét felkeresi május 12-ig tartó, országos fórumsorozata keretében, s tanácskoznak majd a tagszervezetek tisztségviselőivel. A miskolci Vörösmarty Művelődési Házban ma megtartott rendezvényen több mint húsz megyei tagszervezet tisztségviselője vett részt.

Elsősorban a foglalkoztatás bővítését várja az új kormánytól a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) – mondta Pataky Péter a szövetség elnöke a szervezet B.-A.-Z. megyei fóruma előtti sajtótájékoztatón. A miskolci fórum fő célkitűzése az elmúlt időszak értékelése, valamint az elkövetkező időszak feladatainak meghatározása volt, s a szervezet belső munkája mellett tanácskoztak az új kormány felé támasztott elvárásaikról is. – Csodákra nem várunk, de  arra számítunk, hogy a fontos döntések előtt lehetőség nyílik majd érdemi kommunikációra és párbeszédre a munkavállalókat képviselő szervezetekkel, mondta az elnök. – Azt mindenki tudja, hogy a kormány nem tud munkahelyet teremteni, de versenyképes gazdaságot biztosító szabályzókat, törvényeket igen, s ha ebben előrelépünk, akkor működőképes vállalkozások lesznek, amelyek maguk teremtenek munkahelyeket. Nem közmunkát, vagy ideiglenes munkát, -ami csak szükségmegoldás – hanem valódi munkahelyeket.

Lapunk kérdésére, hogy támogatja- e az MSZOSZ a vasárnapi pihenőnapot a kereskedelemben az elnök azt válaszolta, hogy már elkezdődött Európa szerte az aláírás gyűjtés ebben az ügyben. Ha ez meglesz akkor kezdeményezheti a Bizottság az EU Parlamentnél ezt a döntés, majd utána a tagállamokban kell ezt végigvinni. Ma is vannak olyan tagállamok Európában ahol ez így van. Az MSZOSZ támogatja, de az ellenzők azt mondják, hogy ez majd azt eredményezi, hogy a kereskedelemből is elbocsátanak a multik dolgozókat. Rohonka Sándor megyei képviseletvezető szerint is az a legfontosabb kérdés,hogy lesznek e legális, tisztességes megélhetést biztosító munkahelyek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek