2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Négy év, négy „Év Rendőre” – Rendőrnapi elismerések a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Négy év, négy „Év Rendőre” – Rendőrnapi elismerések a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon

Négy év, négy „Év Rendőre” - Rendőrnapi elismerések a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságonA Rendőrség Napja alkalmából (április 24.) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon többen vehettek át elismeréseket, jutalmakat. Kuriózumként említhető, sőt országosan is egyedülálló, hogy az „Év Rendőre” díj kategóriái közül az elmúlt négy évben a főkapitányság folyamatosan képviseltette magát a díjazottak között. Ebben az évben Béres Ferenc r. főtörzszászlós a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság munkatársa érdemelte ki az „Év Rendőre” díjat, közlekedési kategóriában. Az elmúlt években a főkapitányság munkatársai zsinórban hozták el a vezetői, bűnügyi és közrendvédelmi kategóriák kiemelkedő elismeréseit.

Díjeső

Szent László érdemjellel tüntették ki Duber Imre r. alezredest a Rendészeti Igazgatóság Bevetési Szolgálat vezetőjét. Továbbá ORFK vezetői dicséretben részesült Dr. Dsupin Róbert r. alezredes a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetője, illetve Kocsis Gyula a Miskolci Rendőrkapitányság r. főhadnagya.

Soós Attila r. főhadnagy az Ózdi Rendőrkapitányság tagjának munkáját ORFK Bűnügyi főigazgatói dicsérettel és jutalommal honorálták, míg a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság állományából Német András r. főtörzsőrmester ORFK Rendészeti főigazgatói dicséretet és jutalmat vehetett át.

Az országos elismeréseken túlmenően a főkapitányságon és a kapitányságokon több mint félszázan vehettek át elismeréseket, jutalmakat.

Információs háttér:

Régi szép szokás, hogy azonos foglalkozású emberek, az azonos munkát végzők védőszentet választanak maguknak, akitől példát vesznek és akinek a tetteiből erőt merítenek. Szent György a Kereszténységért szenvedett vértanúhalált. Az iránta érzett tisztelet már István Király korában jelentkezik a magyarság történetében, akinek bátor tetteit, önfeláldozását az elesettek védelmezőjét, és a női nem tisztelőjét több legenda is megőrizte. Őseink György iránti tiszteletüket azzal is kifejezték, hogy katonaszentként felhelyezték a Szent Koronára. Ábrázolásához a középkor mondavilágában jellegzetes sárkányölő alak társult, így a sárkány, mint a véget nem érő harc szimbóluma lett a törvényesség oldalán. Szent György legendája, tettei üzenet a mai rendőrök számára, hogy a biztonság, bizalom és becsület programját teljesítették.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek