2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
REHABILITÁCIÓS JÁRULÉK

REHABILITÁCIÓS JÁRULÉK

REHABILITÁCIÓS JÁRULÉK  Fordítva is működhetne a világ, mikor nem a megváltozott munkaképességűek érzik magukat kirekesztve, hanem az egészségesek. Megváltozott munkaképességűnek tekinthető az a személy, aki veleszületett, balesetből, vagy betegségből kifolyólag nem képes olyan módon vagy mértékben elvégezni a rá bízott feladatokat, mint a hozzá korban, nemben, képzettségben hasonló személyek általában. A megváltozott munkaképesség nem jelent egyet a kerekesszékhez kötött, súlyosan mozgáskorlátozott állapottal. 2010. január 1-től a rehabilitációs hozzájárulás összegében drasztikus változás következett be. Azoknak az átlagban 20 főnél több dolgozót alkalmazó vállalatoknak, melyek  5 %-ban nem foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű munkaerőt 177 600 ft helyett idén már 964 500 ft-ot kell fizetnie dolgozónként évente.
A Szociális Minisztériumnak több javaslata is van a munkaadóknak.

Kemény Péter, főosztályvezető-helyettes, SZMM:
„Amikor szolgáltatásokkal segítik a fogyatékos munkavállalók beilleszkedését, ott ugyan a bekerülési költségek lényegesen magasabbak, ám a teljes munkavégzésre vetített költségek azok a kétharmada  költséget jelentik annak, amikor valaki úgy mond védett körülmények között, tehát állam által finanszírozott bértámogatási rendszerbe helyezkednek el.

A Work Force Személyzeti  Tanácsadó Kft. 2009 júliusában a fokozott piaci igények miatt hozta létre a Paládium Programját. 

Oplaznik Gabriella, rehabilitációs üzletágvezető:
„Elsősorban a munkáltatóknak szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességűek integrált foglalkoztatása hosszú távon megoldást jelentsen nekik, ez a megoldás, ez több oldalú.-freepress.eu-

A program során először felmérik az adott vállalkozás munkaerőit, létszámösszetételét, majd kiközvetítik a megfelelő megváltozott munkaképességű munkavállalót. A szervezet folyamatosan várja a civil szervezetek, rokkantnyugdíjasok, a megváltozott munkaképességűek jelentkezését.

-freepress-

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek