2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Jánosik és Társai belépett az öt milliárdosok klubjába
A Jánosik és Társai belépett az öt milliárdosok klubjába

A Jánosik és Társai belépett az öt milliárdosok klubjába

A Jánosik és Társai belépett az öt milliárdosok klubjábaTöbb mint 5,1 milliárd forintos árbevételt ért el a Jánosik és Társai Kft. az elmúlt esztendőben, a cég most elkészült, hitelesített mérlege szerint. Ez 932 millió forinttal, több, mintegy 20 százalékkal magasabb a megelőző évinél. A takarítási piacon piacvezető cég adózás előtti nyeresége 250 millió forintra nőtt – mondta Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa, aki szerint különösen értékes ez az eredmény, hiszen az egész országot – de különösen az építőipart – sújtotta ezalatt a gazdasági válság. A siker elsősorban aktív piac politikájuknak köszönhető. Sikerült több, főként nem a költségvetési pénzekből gazdálkodó, új területről megrendelőket szerezniük. A Jánosik és Társai Kft. fő tevékenységén kívül foglalkozik még építőipari, ingatlan üzemeltetési, külterület gondozási és őrzésvédelmi munkákkal is.

A megtermelt eredményből beruháztak, fejlesztettek a minőségi munkavégzés további fokozása érdekében. A több mint 250 millió forintos adózás előtti eredmény mintegy 70-80 százalékát tavaly is beruházás formájában visszaforgatták a vállalkozásba. Az idén aktívabb megrendelői-piaci környezettel számolva 5,9 milliárd forintnyi árbevételt terveznek, és elsősorban minőségi, komplex szolgáltatásaival szeretnének a versenytársak közül kiemelkedni – mondta a cégvezető az MTI-nek.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…