2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Sikeresen kezdte turnéját Mireille Mathieu

Sikeresen kezdte turnéját Mireille Mathieu

Sikeresen kezdte turnéját Mireille MathieuNagy sikerű koncerttel kezdte európai turnéját Mireille Mathieu francia sanzon- és slágerénekes. A Legnagyobb sikereim nevet viselő koncertsorozat apropóját az adta, hogy az énekesnő idén ünnepli színpadi szereplésének negyvenötödik évfordulóját. A május közepéig tartó turné keretén belül Mathieu huszonkét alkalommal lép fel Németországban, Ausztriában és Dániában. A hallei Georg Friedrich Händel csarnokban az énekesnő ezernégyszáz fős közönsége előtt énekelte el szerda este legismertebb dalait, mint például a Hinter den Kulissen von Paris (Párizs kulisszái mögött) vagy az An einem Sonntag in Avignon (Egy vasárnap Avignonban) címűt.

Régi slágerei mellett legújabb, Nah bei dir (Közel hozzád) című albumáról is énekelt részleteket.

Mireille Mathieu eddig több mint ezerkétszáz dalt énekelt el tizenegy nyelven, többnyire franciául, németül, angolul, olaszul és spanyolul. Eddig 150 millió lemezt adott el, és olyan sztárokkal énekelt duettet, mint Paul Anka, Plácido Domingo, Elvis Presley, Julio Iglesias és Tom Jones. 1993-ban látta elérkezettnek az időt, hogy példaképének, Edith Piafnak szentelt albummal jelentkezzen.

Az olasz származású Dalida és Edith Piaf mellett őt is Franciaország nemzeti kulturális örökségének tartják. Céline Dion mellett máig ő a világ legsikeresebb francia nyelvű énekese.

1984-ben megkapta a német érdemkeresztet a német-francia barátságért erősítéséért, 1999-ben pedig a Francia Becsületrend tagjai közé választották.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…