2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Dr. Brenner Koloman: Most a Szegedi Egyetem a soros?

A magyar egyetemi világ újabb szereplőjét, a Szegedi Egyetemet veszélyezteti a Fidesz tudás- és értelmiségellenes politikája, ami már csak azért is felháborít, mert jómagam is ott szereztem diplomát. Mint ismeretes már 10 felsőoktatási intézményt forgatott át a Palkovics vezette minisztérium politikájának megfelelően alapítványi formába a kormány, a színművészeti egyetemen kívül érdemi ellenkezés nélkül sajnos. Nem az alapítványi forma, hanem a választott egyetemi vezetők, a szenátus jogköreinek elvétele a baj, ezen kívül nem lehet tudni, hány milliárd forinttal drágítja meg a költségeket az egyetemek alapítványokba történő kiszervezése.

A néppárti Jobbik ezzel szemben kiáll a tudás, az akadémiai szabadság és az egyetemi autonómia mellett! Ez a középkor óta igaz konzervatív érték volt a mi kontinensünkön. A magyar egyetemi világot pedig nem ezzel, hanem lényegi intézkedésekkel hozhatjuk jobb helyzetbe:

Konkrét javaslataink is vannak:

➡️A kiemelkedően magas adminisztratív terheket le kell venni az egyetemi oktatók válláról!

➡️Csökkenteni kell a heti óraterheket, hiszen az egyetem nem általános iskola, hanem az oktatók és hallgatók közössége, akik közös munkával szerzik meg a 21. században kiemelkedően fontossá vált tudást!

➡️Olyan önálló oktatási minisztériumra van szükség, ami a felsőoktatást is felöleli.

Hagyjon fel a Fidesz ezzel a tudás- és értelmiségellenes politikájával, és juttasson több forrást az oktatók béremelésére, a hallgatók juttatásainak emelésére, valamint a kollégiumi és egyéb infrastrukturális beruházásokra.

A Jobbik, mint 21. századi modern, konzervatív párt, kiáll a magyar egyetemi világ szabadsága és függetlensége mellett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek