2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Végül Verebes István is igent mondott a Partizánnak

Végül Verebes István is igent mondott a Partizánnak

Miközben a Heti Hetes egykori sztárjaival készített visszaemlékezés már közel 700ezer megtekintésnél tart, az eredeti felállás oszlopos tagja, Verebes István is beadta derekát. A vele készült interjú január 8-án, péntek este debütál a Partizán Youtube-csatornáján. A több mint háromórás felvétel során természetesen nem csak az egykori közéleti műsorról volt szó.

Először még visszakozott Verebes István rendező, műsorvezető, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, mikor Gulyás Mártonék megkeresték a Heti Hetes emlékműsorra szóló meghívással. Így nélküle, az egyik legtöbb adásban szereplő, „ős-hetiheteses” nélkül készült el az év végi adás.
Hogy az időközben már 700 ezret közelítő nézettség, a műsorban elhangzó egyes, nagy visszhangot kiváltó állítások, vagy éppen a közönség páratlanul intenzív fogadtatása miatt gondolta-e meg magát, péntek este 6-kor bizonyára kiderül. Mindenesetre a készítők elmondása szerint a mintegy három és félórás felvétel során hasonlóan kendőzetlen őszinteséggel beszélt, mint a csapat többi tagja a december végi műsorban.
A műsorban szó esett többek közt a Heti Hetes szereplőgárdájához fűződő egykori emlékekről, és a velük való viszonyáról, de emellett mind szakmai pályafutását és magánéletét, mind pedig a magunk mögött hagyott évtizedek kulturális, közéleti ügyeit is érintették – hűen a PartizánPOP rovat célkitűzéséhez, hogy az ország legmeghatározóbb médiaszemélyiségeivel készített életútinterjúkon keresztül mutassák be a média- és tudatipar működését, ellentmondásait és problémáit.
Verebes a Rádiókabaré egykori konferansziéjaként idézi fel a Kádár-korszak utolsó éveit. „Én akartam segíteni a Kádár-rendszeren, az Orbánon, csak hát nem lehet!” – mesél csalódottan, mikor humor és politika viszonyának különbözőségeit veti össze a rendszerváltás előtti és utáni évtizedekben.
A közönség komolyabb szerepben is éveken át találkozhatott vele a képernyőn, hiszen a Nap-kelte egyik műsorvezetőjeként is dolgozott. “Gyárfás nekem nagyon jó gazdám volt” – mondja a Nap-kelte birodalom uráról, akivel mai napig jó viszonyt ápol és kételkedik bűnösségében.
Természetesen a színjátszás jelenlegi helyzete is szóba került, a rendszerszintű anomáliáktól egészen a színházi világot felkavaró zaklatási botrányokig, melyek szerinte inkább túl vannak lihegve. “Verbálisan abuzáltam négy nőt életemben – mind a négyet el is vettem feleségül” – utal az udvarlás és a zaklatás határmezsgyéjén való mozgás nehézségeiről alkotott egyéni véleményére.
„Verebes Istvánnal régóta terveztem, hogy interjút készítsünk: nagyon sajnáltam, hogy a Heti Hetes „emlékadásban” nem vállalta a részvételét tavaly decemberben, most ennek okát is kifejtette, és emellett rengeteg fontos kérdést tudtunk átbeszélni, amelyek a korábbi megszólalásaiban nem kerültek ilyen alapossággal kitárgyalásra” – mondta Gulyás Márton, a Partizán alapítója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…