2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szegedi-siker a jubileumi váltófutáson

A Miskolci Egyetem Diáksportköre április 10-én, szombaton már huszadik alkalommal rendezte meg a Bosch Szarvasűzők elnevezésű országos egyetemista-főiskolai váltófutóversenyt. Az abszolút elsőséget a szegedi Pajzánmajális együttese érdemelte ki.

Az Eger és Miskolc közötti viadal útvonalának egy része a festői környezetű Bükki Nemzeti Parkon haladt keresztül. A leküzdendő táv a jubileumi erőpróbán is 75 km volt. Újdonságot jelentett, hogy a házigazdák chipes rendszerrel biztosították a korrekt és pontos időmérést. A 12 szakasz teljesítésére 101, nyolc fiúból és négy leányból álló csapat vállalkozott. Az itthon és külföldön egyaránt nagyon komoly ultramaratoni- és hegyi ultramaratoni futó eredményekkel büszkélkedő Németh Csaba (Nomád Team), illetve a Miskolci Egyetemen tanuló Kiss László egyéni indulóként állt oda a rajtvonalhoz. Az egri Dobó téren – a rajtot megelőzően – Shenker Benjámin, háromszoros BMX-világbajnok vezényelte a közös bemelegítést.

Egerből Felnémet, Szarvaskő, Bélapátfalva, Szilvásvárad, Kalapati-pihenő, Olaszkapu, Nagymező, Jávorkút és Lillafüred érintésével érkezett meg a mezőny Miskolcra, a Majális-parkba, a Királyasztalon kijelölt részállomásra. Az utolsó etapot a népkerti Generali Aréna – Miskolci Egyetem közötti 5,2 km jelentette. Az egyetemi sportpályán kijelölt célban a Pajzánmajális egységének köszönhetően szegedi abszolút siker született, akik 3 perccel előzték meg az ,,ezüstös” nyíregyházi Homokfutókat és 13 egységgel bizonyultak gyorsabbnak a „bronzos” egri Futhattok Még! egységénél.

Az idén is a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton hivatalos elő-versenyeként jegyzett ,,Szarvasűzők” a Miskolci Egyetem aulájában megtartott eredményhirdetéssel, majd az azt követő hangulatos bulival zárult.

 

Eredmények

I. kategória: 1. Pajzánmajális (Szegedi Tudományegyetem Sportközpont) 4:49:08 óra, 2. Homokfutók (Nyíregyházi Főiskola) 4:52:12, 3. Futhattok-Még! (Eszterházy Károly Főiskola) 5:02:20. II. kategória: 1. Iszik és vezet (Budapesti Műszaki és Gazd. Egyetem) 5:04:03, 2. Bce2 (Budapesti Corvinus Egyetem) 5:26:05, 3. Réti Négerek (Budapesti Corvinus Egyetem) 6:07:41. Szponzori-kategória: 1. Az Észak Ászai, 5:28:23, 2. Egri Bo(r)sch, 6:37:30, 3. Kind Regards, 6:52:30. Véndiák-kategória: 1. Első szervezők, 5:48:09, 2. Kengyelfutó Pulykakakas Senior, 5:58:27, 3. Miskolci véndiák, 6:01:08.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek