2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Bajnai: a Fidesznek megnyugtató válaszokat kell adnia a Kubatov-ügyben

Bajnai: a Fidesznek megnyugtató válaszokat kell adnia a Kubatov-ügyben

Bajnai: a Fidesznek megnyugtató válaszokat kell adnia a Kubatov-ügybenBajnai Gordon szerint egy kormányzásra készülő demokratikus pártnak megnyugtató válaszokat kell adnia az olyan súlyos vádakra, mint amelyek a Fidesz esetében Kubatov Gábor pártigazgató kapcsán elhangzottak. A miniszterelnök azt mondta: fontos, hogy ilyen esetben egy demokratikus párt mindenképpen és azonnal tisztázza magát. El kell mondani a választóknak, hogy pontosan mi történt – vélekedett. A kormányfő hangsúlyozta: a magyar demokrácia akkor működik jól, ha mindenki biztos lehet abban, hogy név nélkül adhatja le szavazatát, és nem tartják nyilván a szimpátiáját, azt más célból és indokkal nem használják fel.

Az interneten szerdán jelentek meg hírek arról, hogy egy, a világhálóra felkerült, titkosan készített hangfelvételen állítólag Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többek között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek. A hangfelvételen a megszólaló a pécsi választásra utalva azt mondta, meg tudja mondani azt a városban, hogy „kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják.”

Csütörtökön új részlet került nyilvánosságra a beszédből, amelyben a pécsi választások kapcsán elhangzik: „volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap. Majd fölhívta az aktivistáját és a következő dolgot kérdezte: te, Jóska, nem mennél le megnézni a postaládákat, állítólag turkáltak (…). Jóska lement, és láss csodát, megtalálta a szórólapokat. Visszatelefonált, hogy itt van egy szórólap a postaládában, tele van a lépcsőház szórólappal, tegnap ürítettem ki, hát tegnap még nem volt ott. Jóska, akkor menj el, aztán jelentsd be a bizottságnak. És bejelentette. Ezekre a dolgokra kell törekedni”.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtökön a Kubatov Gábor tulajdonított hangfelvétel kapcsán megerősítette, hogy a Fidesz „az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat”. A politikus úgy értékelte, hogy „egységbe forrasztotta a kétségbeesés az MSZP-t és a Jobbikot az egyetlen kormányképes erő, a Fidesz várható választási sikere miatt”, s ennek jele az is, hogy „az egyre nagyobb bajban lévő MSZP és Jobbik kétségbeesett kísérleteket tesz a Fidesz lejáratására, a nem éppen hitelességéről és szalonképességéről ismert kuruc.info felhasználásával”.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…