2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Csoportos rablás Kazincbarcikán

A rendőrségen csaknem egy héttel a rablás után tett bejelentést a sértett, az ügy gyors és sikeres felderítését ez a tény nem hátráltatta.

Még március 30-án történt Kazincbarcikán, hogy egy 19 éves fiatalembert többen leszólítottak a kora esti órákban. Az autójukból kiszálló támadók egy padra ültették áldozatukat, majd egyikük bántalmazta őt. A támadó a megfélemlített férfitól pénzt követelt, amit végül meg is kapott, alig három ezer forintot. A rabló miután megkapta a forintokat két pofonnal köszönte meg, majd a támadók autójukkal elhajtottak a helyszínről.

A sértett az esetről csak április 6-án tett bejelentést a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon. A nyomozás során három férfi került a rendőrség látókörébe. A gyanú beigazolódott, mivel elfogták azt a három tettest, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak.

A sajógalgóci elkövetővel, és két kazincbarcikai társával szemben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság csoportos rablás miatt folytat eljárást. A sértetett tevőlegesen is bántalmazó sajógalgóci férfi tekintetében a rendőrség előterjesztést nyújtott be előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére, míg társai szabadlábon védekezhetnek.

 

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

 

Amennyiben a rablást csoportosan követik el a büntetőtörvénykönyv az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni! A csoportos elkövetés a rablásnál is súlyosbító körülmény és nem szükségszerű, hogy a rablásban résztvevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy társa vagy társai a sértett értékeit elvegye.

A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez.

 

 

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…