2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Miskolc polgármesterének válasza Nagy Kálmán Magyar Hírlapban megjelent interjújára

Miskolc polgármesterének válasza Nagy Kálmán Magyar Hírlapban megjelent interjújára

Miskolc polgármesterének válasza Nagy Kálmán Magyar Hírlapban megjelent interjújáraKáli Sándor: Nagy Kálmán ne járassa le Miskolcot

Nagy Kálmán Úr!

Ne járassa le Miskolcot! A szerdai Magyar Hírlapban megjelent interjújában ezt teszi, amikor háborúsújtotta övezetként állítja be Miskolctapolcát. A cikkben ráadásul az szerepel, hogy a városrész az Ön választókörzetéhez tartozik. Tájékoztatom, hogy Önnek nincs választókörzete, mert Önt Miskolcon, pláne Miskolctapolcán nem választotta senki egyéni választókerületi képviselővé.

Ezek után jöjjenek a tények: Miskolctapolcán az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre a Barlangfürdőben. A komplexum világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt, turisták százezrei látogatják évente. A város költségvetésében idén egy miskolctapolcai szabadidőpark megépítésére különítettünk el pénzt, s a helyi strandfürdő hasznosításával kapcsolatban is folyamatosan folytatunk tárgyalásokat. Munkánkat ebben az ügyben sokáig hátráltatta az Ön által is támogatott leválási kísérlet, hiszen ki az a befektető, aki egy gazdasági háttér nélkül működő faluban hajtana végre fejlesztéseket?

Ami a cikkben szerepelő további állításait illeti, tájékoztatom, hogy nincs szükség az épületek füstmentesítésére. Ön ugyanis – a lapban megjelentek szerint – ezt akarja tenni. Mi viszont tűzjelző rendszerek kiépítését tervezzük, a munkát el is kezdtük. Ha Ön nem Miskolc lejáratásán fáradozott volna kedden, akkor tudhatná, hogy éppen aznap indult el például a Hegyalja utca 17. szám alatti épület tűzjelző rendszerének kiépítése, de nemcsak itt, hanem a lakástűz tragédiájának helyszínén, a Középszer 20 szám alatt is. Korábban a hejőcsabai  bérházak 61 lépcsőházába szereltek be ilyen készülékeket.

Az Avasról szóló állításaival kapcsolatban kijelentem: Ön hazudik! Hazudik akkor, amikor nem cáfolja az újságíró kérdését, s helybenhagyja azt az állítást, hogy az Avason nem csökkent a bűnözés. De csökkent, méghozzá jelentős mértékben. Mondok néhány példát: a városőrség megalakulása óta a boltokba és a szórakozó helyekre történő betörések száma 45 százalékkal, a rablások száma 50 százalékkal, a gépkocsi-feltörések száma 53 százalékkal, a besurranásos lopások száma pedig 73 százalékkal esett vissza.

Felszólítom tehát, hogy hagyja abba Miskolc lejáratását! Ha már segíteni nem akar, legalább ne ártson a városnak! Mert az ilyen kijelentések komoly erkölcsi és gazdasági károkat okoznak nekünk, elbizonytalanítják a munkahelyteremtő befektetőket, elbizonytalanítják a turistákat. Ne legyen Miskolc és Miskolctapolca ellensége!

 

Káli Sándor

Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek