2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa

Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa

Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosaAz Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 633 millió forintos uniós forrásból újulhat meg Sajószentpéter történelmi belvárosa. A beruházás alapkövét Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter és dr. Faragó Péter polgármester helyezte el pénteken.

Város rehabilitációs célokra 2013-ig 270 milliárd forint áll rendelkezésre. Eddig a meghirdetett pályázatok segítségével 433 település 137 milliárd forint támogatásban részesült. Köztük Sajószentpéter is, amelynek fejlesztési programját 633 millió forint uniós forrás segíti. A beruházás összértéke 750 millió forint, amely az uniós támogatás mellett az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A történelmi belvárost megújító beruházás hat épület korszerűsítését és funkcióbővítését, valamint belterületi közlekedésének fejlesztését teszi lehetővé. A projekt segítségével a XXI. századi igényeknek megfelelő, integrált ügyfélfogadást és -kezelést megvalósító önkormányzati hivatal születhet meg a Kálvin téren. Megvalósul majd a Református Nagytemplom, Lévay József szülőháza és a Tájház felújítása, valamint kialakításra kerül a Rendezvények Háza a volt és romos állapotú Kossuth Moziból.

A város közlekedési problémáinak enyhítése érdekében új közlekedési csomóponttal kibővülve, új közúti híd épül a Nyögő patak felett, megkönnyítve a belváros autóforgalmát. A biztonságosabb és kényelmesebb közlekedés érdekében sor kerül a belvárosi úthálózat fejlesztésére, új parkolók kialakítására és járdaépítésre is.

 

– Sajó –

 

Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa Megújul Sajószentpéter történelmi belvárosa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek