2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Helyi összhang - A településőrséggel közösen a településen élőkért!

Helyi összhang – A településőrséggel közösen a településen élőkért!

Helyi összhang - A településőrséggel közösen a településen élőkért!A szolgálatba induló sátai településőröknek a község jegyzőjével közösen tartott sajtónyilvános oktatást az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője április elsején a helyi polgármesteri hivatalban.

A lakosságnak mindennapi keserűséget okoznak a kisebb, de nagy károkat okozó helyi bűncselekmények. A Kormány által 2009. szeptemberben meghirdetett Rend és Biztonság program elemeként a közbiztonság megerősítése érdekében, a fokozott rendőri jelenlét fenntartása mellett több szerephez jut az önkormányzatok rendészeti tevékenysége is.

Lehetővé válik, hogy állami eszközökkel, központi forrásból támogatva az önkormányzatok saját településrendészetet hozzanak létre, ha igénylik ezt. A településőrök munkájuk során szorosan együttműködnek a rendőrséggel, tevékenységüket az önkormányzatok irányítják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már valamennyi rendőrkapitányság területén működnek településőrök, támogatva a rendőrség munkáját. Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő Sáta településen jelenleg 12 fővel működik a településőrség. A sajtó nyilvános rendezvény az együttműködés mindennapjaiba engedett bepillantani.

Dr. Varga László r. alezredes az Ózdi Rendőrkapitányság vezetőjének, valamint Tóth Ákos Sáta jegyzőjének szakmai eligazítása és feladat meghatározása után a településőrök elindultak Sáta utcáin, hogy megkezdjék szolgálatukat.

 

Információs háttér:

A helyi összhang megteremtése érdekében a rendezvényen részt vett még Váradi Béla a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke is.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…