2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Látványosan fejlődő kistelepülések országszerte - Uniós fejlesztések Izsófalván

Látványosan fejlődő kistelepülések országszerte – Uniós fejlesztések Izsófalván

Látványosan fejlődő kistelepülések országszerte - Uniós fejlesztések IzsófalvánAz 5,82 milliárd forint uniós forrásnak köszönhetően az Észak-Magyarországi Régióban 59 egészségügyi intézmény újul meg – vázolta a régió pályázati sikereit Varju László, a Nemzeti Fejlesztés és Gazdasági Minisztérium államtitkára az uniós támogatásból megújult izsófalvi fogorvosi és háziorvosi rendelőintézet átadóünnepségén, 2010. március 31-én.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település 31,2 millió forintból megvalósuló komplex egészségügyi fejlesztése az Új Magyarországi Fejlesztési Terv keretében 28,9 millió forint uniós támogatásban részesül. A beruházásoknak köszönhetően Izsófalva, Ormosbánya és Rudolftelep lakosai színvonalas fogászati és háziorvosi ellátásban részesülnek. A fogorvosi rendelő akadálymentesítésével a körzet idős és mozgásukban korlátozott lakosai számára is kényelmesen elérhetővé válik a szolgáltatás.

Az egészségügyi beruházás középpontjában az energetikai modernizálás, így a fűtés és a külső hőszigetelés korszerűsítése, valamint a nyílászárók teljes cseréje állt. E fejlesztéseknek köszönhetően mintegy 20%-kal csökken a rendelők energiafelhasználása. A rendelők hagyományos infrastrukturális és jelentős gyógyászati eszközbeszerzése, valamint a fogászat infokommunikációs fejlesztése, továbbá a háziorvosi rendelő várótermének teljes bútorzatcseréjére egyaránt befejeződött.

Izsófalva az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatain összesen 78,4 millió forint támogatást nyert el — az egészségügyi szolgáltatásainak fejlesztése mellett — az önkormányzat épületének modernizálására és akadálymentesítésére, valamint belterületi útjainak korszerűsítésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…