2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Dr. Molnár Csaba Miskolcon

Miskolcon az MTA Miskolci Területi Bizottságának székházában tartott előadást Dr. Molnár Csaba Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a pénzügyi és gazdasági válság Európában és Magyarországon címmel március 23-án délelőtt.

Az eseményen részt vett Káli Sándor Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, aki beszédében elmondta, hogy nagyon fontos a mai világban, hogy ha a feltételek nem jók, akkor legyen valamilyen elképzelésünk a megoldásra. Gondokat szinte mindenki tud felsorolni, de a megoldásokhoz szükséges ötlet már nehezebben fogalmazódik meg az emberekben.

Ezen problémák orvosolása érdekében fontosak a közvetlen beszélgetések, valamint az őszinte vélemények. Jó dolognak tartom azt, hogy itt Miskolcon az emberek mindenféle politikai nézettől eltérően le tudnak ülni egymással és kultúráltan beszélgetni a problémák megoldása érdekében.

Dr. Molnár Csaba a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter előadásában nagy hangsúlyt feketetett a válságkezelés ismertetésére és annak előzményeire. Elárulta, hogy ez egy konferencia sorozat, ami Budapestről indult el.
Egy választási kampányban mindig felfokozott a hangulat, de a problémákról ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk, azokról ebben az időszakban is beszélnünk kell. A gazdasági válság sok mindenkit sodort nehéz helyzetbe, és a globalizáció a válság kapcsán bebizonyította, hogy milyen nagy függőségi rendszerek is vannak a világon. Nincs olyan ország Európában, aki ki tudta volna vonni magát a hatása alól, szinte minden ország ugyanazon problémákkal küzd. A különböző országok más-más szociális rendszerrel rendelkeznek, ezért a válságkezelő programoknak minden országban mást kell alkalmazniuk.

A válság szó mint maga megkülönböztetést, bizonytalanságot jelent. Magyarországon sajnos jellemző, hogy túlnyújtózkodunk azon, amit a takarónk enged, hiszen 1998 óta minden választási időszakban nagyon kiugró volt az államháztartás költségvetése.
Nem vagyunk rossz helyzetben, azt kell mondanom tette hozzá Dr. Molnár Csaba, hiszen példának okáért Izlandon nagyobb károkat okozott a világgazdasági válság. Magyarországon két pozitív dolgot is kiemelt a miniszter, elsőként azt, hogy már a válság előtt is elkezdtünk cselekedni, valamint másodikként említette meg, hogy keményen és tétovázás nélkül cselekedett a Magyar gazdaságpolitika, amikor kellett. Nagy segítség számunkra, hogy megszereztük az IMF segítségét, így nem kerültünk a legrosszabb helyzetbe.

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…