2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
KENGURUBÉBI AZ ERSZÉNYBEN

KENGURUBÉBI AZ ERSZÉNYBEN

KENGURUBÉBI AZ ERSZÉNYBENÁllatkertünkben már évek óta rendszeres esemény, hogy tavasszal egy kengurubébi tekintget ki anyja erszényéből. Nincs ez idén sem másként, ráadásul a korábbi évekhez képest most egy hónappal korábban, már februárban megfigyeltük, ahogy a kölyök először lesett ki a nagyvilágba. Akkor még csak ritkán dugta ki a fejét, így csak a legszerencsésebb látogatók pillanthatták meg. Mostanra azonban már elég fejlett a kiskenguru ahhoz, hogy szinte állandóan a környezetét szemlélje, így most már szinte mindenki megfigyelheti a kenguru-kifutónk legifjabb lakóját.

Az Ausztrália déli részein és Tasmániában honos Bennett-kenguruk (Macropus rufogriseus) kicsinyei alig egyhónapos vemhességi idő után nagyon fejletlenül, alig pár centiméteresen jönnek a világra, és egyből anyjuk erszényébe másznak. Életük első néhány hónapjában a külvilágtól rejtve fejlődnek, és mintegy féléves korukban teszik meg első lépéseiket saját lábukon.

Állatkertünk kiskenguruja is el-elhagyja már időnként anyja erszényét, bár még nem távolodik el tőle, és bármilyen apró zavarásra rögtön vissza is bújik a biztonságot jelentő bőrredőbe.

 

KENGURUBÉBI AZ ERSZÉNYBEN KENGURUBÉBI AZ ERSZÉNYBEN KENGURUBÉBI AZ ERSZÉNYBEN

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…