2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
„Tiszta vizet az egészséges világért!”

„Tiszta vizet az egészséges világért!”

„Tiszta vizet az egészséges világért!”A víz világnapja alkalmából a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft háromnapos rendezvényt szervezett március 20. és 21. között, ami három különböző helyszínen zajlik. Fontosnak tartották, hogy együtt ünnepeljék ezt a napot a miskolci családokkal, és közelebbről bepillantást engedjenek munkájukba.

Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta a világon mindenhol ezen a jeles napon ünneplik az életet adó vizet. A kezdeményezéshez Magyarország is csatlakozott, azzal a céllal, hogy tudatosítsa a jövő generációjában a víz szerepének fontosságát és védelmének jelentősségét.

A MIVÍZ csapata szeretné a miskolci családokkal ünnepelni ezt a napot, és tudatni akarják velük, hogy a miskolci lakosság nyugodtan fogyaszthatja a város vizét, hiszen nagyon fontos az ország vízellátásának jó minőségű biztosítása, amelynek érdekében ők mindent megtesznek. A hármas szám fontos szerepet játszik a rendezvény életében, hiszen három nap alatt három helyszinen zajlanak az események.

A Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Magyar Hidrobiológiai Társaság úszóversenyére lehetett nevezni szombaton, valamint a Miskolci Egyetemen zajló sportnapon lehet különböző vizes sportokat kipróbálni több sportverseny mellett. Az események egyik érdekessége a március 22.-én hétfőn reggel 9: 00-tól kezdődő vízilabda torna, amelyen az AVE Miskolc Kft, a Miskolc Holding és a MIVÍZ csapata játszik egymással körmérkőzéseket.

A második helyszín a Miskolcot Bükkszentkereszttel összekötő út mentén zajlott, ahol civil és oktatási szervezetek fogadták örökbe a Színva forrást, és vállalták annak folyamatos méréseit.

A harmadik helyszín a belvárosban a Színva Teraszon található, ahol különböző programokkal várják a szervezők az érdeklődőket.

Az események között szerepel egy házi szerelő bajnokság is, amiben a MIVÍZ szerelői versenyeznek egymással, ami egyfajta tréningnek is tekinthető, az országos bajnokság előtt, amin a miskolciak tavaly 35 csapat közül hozták el a győztesnek járó trófeát.

Az egész napos programon az oda látogatók részt vehetnek laboratóriumi bemutatókon, vízkóstoláson, tolózár versenyen, illetve az Energie AG bemutatkozásán.

Az esemény hirdetni szeretné a csapvíz használatát a szlogenjükkel: „Csapvíz – Bármikor Megengedheted Magadnak”.

A földi élet alapját ugyanis a víz adja. Életünk minősége összefüggésben áll vizeink minőségével is, és ez vezethet az emberi jólét és egészség fejlődéséhez.

 

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek