2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Vámkonferencia Egerben

A 17 éves Magyar Vámügyi Szövetség 2010. március 19-21. között Egerben a Hotel Eger szállóban (Eger, Szálloda utca 1.) rendezi háromnapos szakmai konferenciáját.

 

A rendezvény kiemelt témái:

§ Megújuló energiaforrások, klímavédelem. Energiahatékonysági program. Környezetvédelem, pályázati lehetőségek

§ Magyar Elnökség 2011, a vámszakterület felkészülése és prioritásai a 2011-es Uniós Magyar Elnökségre

§ Vámhatóság és üzleti szféra eredményesség növelése a partnerség jegyében, Vám- és Pénzügyőrség 2010. évi feladatai

Az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően meghatározóvá vált a versenyképesség biztosítása, amelynek csak az elektronikus eljárások bevezetésével az eljárási idők jelentős csökkentésével biztosítható. A magyar hatóságok közül az elektromos rendszer bevezetése a Vám- és Pénzügyőrség területén érte el a legmagasabb fokot.

Ma már az export forgalom 100%, az import forgalom 80%-a így bonyolódik, ennek köszönhető, hogy órákról, korábban napokról percekre csökkent a vámolási idő. 2010. március 1.-étől a mezőgazdasági engedélyezéseknél is bevezetik az elektronikus eljárásokat. Néhány napja már az ügyfelek is a folyószámláikat percek alatt „hívhatják le”. Korábban az ilyen összesítésekre heteket kellett várni. A jövedéki területeken is a bejelentkezés és elszámolás folyamata teljesen megújul.

Dr. Nagy János altábornagy, országos parancsnok arról számolhat be, hogy a gazdasági visszaesés ellenére 2009. évben a testület túlteljesítette tervét és 2010. évben minden eddiginél többet akarnak tenni a vállalkozások segítésében.

A konferencia és az abban megrendezésre kerülő „Vámműhely” kitűnő alkalmat teremt arra, hogy a résztvevők választ kapjanak kérdéseikre, valamint a jelen lévő Pénzügyminisztériumi, Vám- és Pénzügyőrségi valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselői képet alkothatnak az e területen dolgozókat foglalkoztató kérdésekről, megoldásra váró feladatokról.

A sajtótájékoztatón a Minisztériumok képviseletében Szabó Imre miniszter, Dr. Nagy János országos parancsnok, Tolnainé Dr. Tóth Veronika főosztályvezető helyettes, valamint Tüske Péter a Magyar Vámügyi Szövetség elnöke vesz részt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…