2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Külföldön folytatják a közös edzőtáborokat
Külföldön folytatják a közös edzőtáborokat

Külföldön folytatják a közös edzőtáborokat

Külföldön folytatják a közös edzőtáborokatA bulgáriai Borovets-ben és a horvátországi Korculán készülnek az együttműködésre szerződött három klub sportolói.

A TVK-Mali Triatlon Klub, a Győri Vizisport SE és Mogyi Sportegyesület ez év februárjában Tiszaújvárosban, úszó felkészüléssel megkezdett közös edzőtáborozási projectje ezekben a hetekben két külföldi helyszínen folytatódik. Második hete tartózkodik magaslati edzőtáborban, Bulgáriában egy 14 fős küldöttség két edző vezetésével, illetve március 13-án, szombaton indult egy nagyobb különítmény – pécsi versenyzőkkel és edzővel kiegészülve Korculára, a Mogyi SE bevált edzőtábor-helyszínére.

A bulgáriai Borovets síközpontjában téli időjárási körülmények között, de a tavaszi időszaknak megfelelő terhelési arányok betartásával dolgozik a csapat a Tóth Zsófia, Török Dániel, Rendes Csaba, Török Alfréd, Wohlmutter Christian, Vértesy Zsuzsa, Végvári Dávid, Szakály Zsófia, Takács Anna, Búza Bence, Hankó Dávid, Balogh Bence, Hankó Gábor, Balogh Máté alkotta csoport. Az úszás a szálloda 25 m-es medencéjében, a futás változatos domborzaton zajlik, a kerékpáredzéseket wattmérős görgők segítségével végzik a versenyzők. A tábort dr. Szakály Zsolt és Lehmann Tibor vezeti, akik az idei edzésprogram összeállításánál, illetve az edzésvezetésnél az eddig is használt szakirodalom és a külföldi kollégák tanácsai mellett a tavaly levezényelt két magaslati edzőtábor tapasztalatait is hasznosítani tudják. A versenyzők állapotát napi kontrollal ellenőrzik (pulzus, Ph, lactat, edzés-pulzusfile). Az időjárási nehézségeket és edzés monotóniáját a jó csapatszellem segítségével eddig sikerült leküzdeniük a versenyzőknek. A Győri junior és ifi versenyzők március 15.-én Dr. Szakály Zsolttal tértek haza, míg a tiszaújvárosi és bajai versenyzők március 21-én Lehmann Tiborral indulnak vissza otthonaikba.

 

SZIS

Külföldön folytatják a közös edzőtáborokat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…