2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
A rendőrök nem lehetnek a politika játékszerei!

A rendőrök nem lehetnek a politika játékszerei!

A rendőrök nem lehetnek a politika játékszerei!A Zsanett-ügy minapi első fokú ítéletéből tisztán látszik, hogy a rendőri szerveket – mint már oly’ sokszor az elmúlt években – ismételten aktuálpolitikai célok érdekében használták fel. Pedig a Magyarországon uralkodó súlyos társadalmi problémák, éles konfliktusok egyik egyértelmű oka a közbiztonságért felelősökbe vetett bizalom hiánya, amit nem tovább rombolni, ha nem építeni kell. Az Összefogás Párt (ÖP) ezért bizalmáról és támogatásáról biztosítja a rendőröket.

Az ÖP álláspontja egyértelmű: a meglévő és egyre jobban kiéleződő társadalmi konfliktusok kezelhetetlenek, ha a rend őrei egyszerűen nincsenek jelen a problémák színterein, ha anyagi ellehetetlenítésük és a társadalmi megbecsülés – részben tudatos – leépítése akadályozza munkájukat. Gondoljunk csak Barna bácsi esetére, a sorozatgyilkosságokra, a rendőrök étkezési kedvezményeinek érthetetlen csökkentésére, vagy a Zsanett-ügyre.

Független közbiztonságra, a politika távolmaradására van szükség. Megengedhetetlen, hogy a rendőrök – egyszerű aktuálpolitikai indítékok miatt – a politika játékszerei legyenek!

Az ÖP szükségesnek tartja, hogy a következő Országgyűlés újabb törvényekkel garantálja a közbiztonságot. Programunk szerint azonban nem csak a rendőrség aktuális hiányosságait kell kiküszöbölni, hanem elő kell segíteni a helyi önszerveződések megalakulását is, hiszen biztonságunkért, tulajdonunk védelméért nem csak az államnak, de magunknak is tennünk kell. Az államnak pedig meg kell teremtenie ennek hatékony törvényi feltételeit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek