2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Nem korai az öröm, mert megjelent a kilencedik lemez

Nem korai az öröm, mert megjelent a kilencedik lemez

Nem  korai az öröm, mert megjelent a kilencedik lemezAz  1990-ben alakult, Korai Öröm nevű  zenekar új, immáron a kilencedik sorlemeze március első hetében jelent meg az 1G Records gondozásában. A zenekar stílusa progresszív tribal-trance-ethno.

Az új albumon a koncertekről is ismert erőteljes dob és basszus, percussion ritmusszekción (Csányi Viktor, Kilián Zoltán, Jócsik János, Nádasdi Zsolt) kívül meghatározóak Szalay Péter karcosabb, légiesebb, helyenként metálos gitártémái. Természetesen Paizs Miklós egyedi fuyara szólamai és dorombéneke is fűszerezi a jellegzetesen mindig meg-megújuló „korais” hangzást, melyet Vécsi Tibi, a zenekar frontembere is megspékel. Az új billentyűs, Borosi Gábor ismét visszahozta a pszichedelikus, elektronikus, acid partykra emlékeztető hangulatot. Az utóbbi lemezeket női vendégművészek színesítették énekükkel, ez a tradíció ezen az albumon is folytatódik Berger Dalma és Tóth Napsugár segítségével. Ezen kívül Katona Gergő is közreműködik szárnykürtön.

Lemezbemutató koncert: Gödör klub, Budapest, 2010. március 13. (Backpackers fesztivál keretében), melyet tavaszi külföldi és hazai koncertek követnek.

Az elmúlt közel húsz év alatt a Korai Öröm két alkalommal játszott a Sziget-fesztivál nagyszínpadán, és minden évben a Wan2 színpadon lépett fel, valamint a hazai rangosabb fesztiválok állandó fellépője (Volt-fesztivál, Tokaj Hegyalja-fesztivál, EFOTT, Balaton Sound). A külföldi fesztiválokon és klubokban is otthonosan mozognak, hogy csak az elmúlt három évet nézzük: Hollandia, Olaszország, Ausztria, Franciaország, Belgium, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Szerbia városaiban játszottak.

A koncerteket a zenekar VJ-i teszik még látványosabbá, a kezdetektől fogva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…