2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Újabb befektető a Felsőzsolcai Ipari Parkban

Újabb befektető a Felsőzsolcai Ipari Parkban

Újabb befektető a Felsőzsolcai Ipari ParkbanA DBH Group, 400 millió forintos beruházása eredményeként, 3200 négyzetméteres szolgáltatott ipari létesítményt adott át szerdán a Felsőzsolcai Ipari Parkban. A beruházás neve: DBH Innovációs és Ipari Központ. Az új létesítmény – az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja által elnyert közel 170 millió forint támogatásból épült fel.

 

/Dr. Erdei Sándor, Fehér Attila, Dr.Ódor Ferenc, Robert Milders/

A holland anyavállalatú DBH Group vezérigazgatója, dr. Erdei Sándor arról beszélt a megnyitón, hogy a központ gyártó illetve logisztikai bázist, valamint ehhez kapcsolódó irodákat, és kiegészítő üzleti háttértámogatást biztosít partnerei számára. A komplex üzleti szolgáltatásokkal és nemzetközi befektetésekkel foglalkozó cégnek, az irodaházak és ipari létesítmények piacán, ez a negyedik magyarországi beruházása. A vezérigazgató elmondta, mit kínálnak a hazai és nemzetközi kis- és középvállalatoknak: egyrészt fizikai infrastruktúrát azaz „A” kategóriás irodaházakat, valamint erre épülő üzleti szolgáltatásokat, harmadrészt pedig kockázati tőkét is biztosítanak kis- és középvállalkozásoknak.

A megnyitón részt vett Robert Milders, a Holland királyság budapesti nagykövete, aki a DBH csoportot hídnak nevezte Európa keleti régiója és Hollandia között. Mint mondta: a világgazdaság nehéz helyzetben van, ezért is örvendetes, hogy van olyan cégcsoport amely növekszik.

Dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke visszautalt azokra az időkre, amikor a Felsőzsolcai Ipari Park csak elképzelés volt. Kiemelte: az, hogy egy holland cég is megtalálja itt a számítását, jó referencia lehet megyénk számára. Azt kihangsúlyozta, hogy ez a beruházás nemcsak a felsőzsolcaiaknak, de a környéken élőknek is munkalehetőséget teremthet.

Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere örömének adott hangot, hogy ebben az „Ínséges időszakban jött ide a beruházás” Ez, – mint mondta –  nemcsak az iparűzési adó szempontjából jelentős a városnak, de a foglakoztatás területén is változást jelent, mert mozgásba hozza a környéket, ami felkelti a befektetők érdeklődését a park iránt.

Újabb befektető a Felsőzsolcai Ipari Parkban Újabb befektető a Felsőzsolcai Ipari Parkban

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…