2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Gelej is nyert fél milliárdot

HELYI TERMÉKEK PIACRA JUTÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK GELEJ KÖZSÉGBEN Gelej Község Önkormányzata „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések Gelej községben” című  projektje támogatást nyert helyi piac fejlesztésére a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a  Helyi gazdaságfejlesztés című felhívás keretében.
A tervezett tevékenységek a helyi termékeket preferálják, fő célcsoportja a helyi termelők köre. A tervezett árucsarnokban a környék 40km-es körzetéből kerülnek beszállításra áruk és termékek. A helyi termelők mezőgazdasági, kézműves termékeinek piacra jutását biztosítja az árucsarnok. A környékbeli önkormányzatok szervezésében és helyi gazdasági programjaiban előállított, megtermelt élelmiszereket és termékeket is kívánják itt értékesíteni. A tervezett árucsarnokban a környék 40km-es körzetéből kerülnek beszállításra áruk és termékek. Ezen körzet, jelentős hungaricumokkal, egyedi hazai termékek széles palettájával rendelkezik..
Az 500 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a helyi piacok fejlesztése. A mezőgazdaságban megtermelt termékek értékesítését támogató infrastrukturális fejlesztések a helyi őstermelők és vállalkozók jövedelmezőségét segítik, munkahelyet teremtve a településen élő lakosság számára. A helyi termelők mezőgazdasági, kézműves termékeinek piacra jutását biztosítja az árucsarnok. A környékbeli önkormányzatok szervezésében és helyi gazdasági programjaiban előállított, megtermelt élelmiszereket és termékeket is kívánják itt értékesíteni.
A projekt beruházási helyszínén nem pénzügyi támogatásban részesülő vállalkozások száma 60 db, mely a termelői piacokon értékesítési lehetőséget igénybe vevő vállalkozások. A beruházás közvetlenül legalább 42 munkahelyet fog teremteni.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projektről bővebb információt a www.gelej.hu oldalon olvashatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek