2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Különleges Képtári karácsony

Fedél nélkül élő embereket láttak vendégül ezüstvasárnap a Herman Ottó Múzeumban három szervezet összefogása révén.
Évek óta hagyomány a Herman Ottó Múzeumban, hogy karácsony előtt cipősdoboz akcióval adományokat gyűjtenek és azokat különleges esemény keretében adják át a rászorulóknak. Tavaly már a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal közösen bonyolították le a jótékonysági kezdeményezést. Az idén a közreműködő szervezetek sora a Vöröskereszttel, a támogatottak köre pedig a fedél nélkül élőkkel bővült.
Ezüstvasárnap délelőtt fedél nélkül élő embereket láttak vendégül a Képtári karácsony eseményén. A három szervezet célként fogalmazta meg, hogy az ajándékok biztosítása mellett a kultúra eszközeivel is próbálják meg a nehéz sorsú emberek társadalmi integrációját segíteni. A vasárnapi vendégek így tárlatvezetésen vehették részt a Herman Ottó Múzeum Képtárában, majd vendéglátás és az adományok átadása következett. Egy héttel később, aranyvasárnap rászoruló családokat látnak vendégül hasonló keretek között. A nekik szánt cipősdobozokat december 14-ig lehet leadni a múzeum központi épületében és a Miskolci Galériában, és ezért múzeumi belépőt kapnak az adományozók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…