2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Eperjes újra beteg lett, ápolják

Eperjes újra beteg lett, ápolják

Eperjes újra beteg  lett, ápoljákElmaradt a műsora, Nagyváradról ugrottak be helyette

Eperjes Károlyt hiába várták a napokban több százan a pestszentlőrinci polgárok házában, oda nem tudott elmenni, mert újra rosszul lett és orvosai tanácsára pihennie kell. Betegsége miatt előadásokat és filmforgatást is lemondott. Egyes információk szerint kórházban ápolják.

Alig két hete egyszer már ránk ijesztett a neves színész, aki kimerültsége és fertőzése miatt kényszerült lemondani előadásokat és szorult ápolásra az egyik budapesti kórházban. Az orvosok már akkor is pihenésre szerették volna fogni, de amint jobban lett, ismét belevetette magát a munkába, Veszprémben és a fővárosban is fellépett. Legutóbb Pestszentlőrincre, a Polgárok Házába  hívták meg egy beszélgetős műsorra, ahol természetesen mondott volna verseket is, de az előző napon lemondta ezt a fellépését is.

– Veszprémből haza jövet hívott fel bennünket a művész és rosszul létre hivatkozva nagy sajnálatunkra lemondta a másnapi szereplését – újságolta az est házigazdája, Ughy Attila fideszes képviselő. – Szó szerint azt mondta a művészúr „Most jövök Veszprémből haza, rosszul érzem magam, és az orvosom azt mondta, minden programomat mondjam le”. Állítólag vírusos tüdőgyulladása van, de a vérnyomásával is baj van és kórházban ápolják. Hogy megmentsük az előadást, Oberfrank Pált a Veszprémi Színház új igazgatóját hívtuk helyette, de ő sem ért rá, ezért hirtelen Nagyváradról kértük fel a Kiss Törék Ildikó – Varga Vilmos házaspárt, akik már többször szerepeltek nálunk sikerrel, most Wass Albert műveiből adtak elő Kinyílt a tavasz, mint egy imádság címmel. Már a nézőket se nagyon tudtuk értesíteni a változásról, így Eperjest csaknem fél ezren várták, de szerencsére ennek ellenére senki nem ment el az előadás előtt. Jól is jártak, mert a nagyváradi művészházaspár igen nívós előadással kárpótolt bennünket. Természetesen gyógyulást kívánunk Eperjes Károlynak, akit újra várunk hozzánk.

A színészt hiába kerestük telefonján, azon csak az üzenetrögzítő jelentkezett. Kollégáját Oberfrank Pált viszont sikerült utolérnünk, aki a következőket mondta: – Amióta ez a korábbi fertőzése volt Karcsinak, vérnyomás problémái is vannak, s valóban le kellett mondani néhány előadást, sőt filmforgatást is. Annyira kimerült, hogy most inkább pihennie kell, ezt javasolják neki orvosai is.

Arra a kérdésre, hogy kórházban vagy odahaza ápolják-e a színművészt, nem válaszolt. Eperjes Károlynak állítólag már korábban is volt problémája a tüdejével, ifjabb korában tüdőembóliát is kapott, ami könnyen végzetessé válhatott volna. A Hídember forgatásán pedig amikor sokáig víz alatt tartották, halálfélelme volt. Szamócára most minden bizonnyal hosszabb pihenés vár.

Temesi László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek