2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Jobbik és MDF fórum Miskolcon

Jobbik és MDF fórum Miskolcon

Közelednek az országgyűlési választások, minden párt gőzerővel kampányol. Pénteken például a Jobbik, szombaton pedig az MDF tartott fórumot Miskolcon.

 

Jobbik és MDF fórum MiskolconJobbik

Telt ház várta a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltjeit péntek este az ITC-ben. A konferenciaterem mellett az előcsarnok is tele volt, ahol az eseményeket a teremből kint rekedtek kivetítőn követhették figyelemmel. Először a párt miskolci jelöltjei mutatkoztak be, majd Pörzse Sándor beszélt arról, hogy Magyarországon radikális változásokra van szükség. Elmondta, hogy mindenhol nagy érdeklődés kíséri országjáró körútjukat és nagyon sok kopogtató cédulát sikerült összegyűjteniük. Mindezek miatt bíznak a minél jobb szereplésben a választásokon. Pörzse Sándor után Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök jelöltje szólt a megjelentekhez, aki szintén a radikális változás szükségességét hangsúlyozta, amelyhez különböző lehetőségeket lát forrásokat teremteni. Például újra kell tárgyalni az államadósságot, fel kell számolni a korrupciót, meg kell adóztatni a multinacionális cégeket.

 

Jobbik és MDF fórum MiskolconMDF

Az MDF valamennyi országgyűlési képviselőjelöltje jól áll az ajánlószelvények gyűjtésével, a jövő hétre mindenkinek meglesz az elegendő számú cédulája. Pedig a kispártok helyzete nehéz, mert vannak olyanok, akik sáskahad módjára gyűjtik a kopogtatócédulákat, és igyekeznek megakadályozni, hogy a kisebb pártok jelöltjei is szóhoz jussanak. A magyar demokrácia jövője pedig megkívánja, hogy minél színesebb legyen a politikai paletta, ne csak két párt legyen a színen – mondta bevezetőjében Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök jelöltje a Miskolc Plázában. Folytatásként pedig sérelmezte, hogy több párt vezetője is kerüli a nyilvános vitát, inkább csak ígérget, zsákbamacskát árul, ami a választók lenézése.

Véleménye szerint az MDF az egyetlen olyan párt, amely konkrét, kidolgozott programmal bír, és amely nyíltan, becsületesen, büszkén vállalja a választóknak, hogy a gazdasági növekedéshez, a felzárkózáshoz szerkezeti reformok szükségesek, és ehhez konkrét megoldási javaslatokat is kidolgozott. A növekedés alapja, hogy a jelenleginél jóval többen dolgozzanak. Ez csak akkor lehetséges, ha munkaerő minősége javul, költsége pedig csökken. Változtatni kell a képzésen, a főiskolák, egyetemek ontják az olyan végzettségű embereket, amely szakmákban szinte lehetetlen elhelyezkedni a túltelítettség miatt –mondta Bokros Lajos.

 

– Sajó

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek