2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » I. Miskolci Közgazdász Szakmai Napok
I. Miskolci Közgazdász Szakmai Napok

I. Miskolci Közgazdász Szakmai Napok

I. Miskolci Közgazdász Szakmai NapokA Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata megszervezte I. Miskolci Közgazdász Szakmai Napokat. A március 9-10-ei rendezvényen szeretnék bemutatni a közgazdász hallgatóknak, hogy miként válhatnak sikeres szakemberekké, hogyan építhetik saját karrierjüket, hasznosítva eddigi tanulmányaikat, illetve a Miskolci Egyetemen megszerzett tudásukat.

A két nap alatt 7 előadást terveznek, valamint figyelemfelkeltő workshoppokat és kiállításokat. A nagy előadások a kar egyes szakirányainak megfelelő témájúak lesznek. A rendezvény során vendég lesz Geszti Péter, Bakáts „Settenkedő” Tibor, Toldi Gábor (HVG HR CENTER igazgatója), és még sokan mások. A rendezvényen résztvevő hallgatók vállalati- és tőzsde szimulációkkal ismerkedhetnek meg és versenyezhetnek is.

A rendezvény életre hívásának oka hogy a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara egyedülálló campusként jelenik meg a régióban. Kapocsként működik a régió hallgatói és a vállalkozások/cégek között. Az Egyetemen közel 14.000 hallgató tanul évente, akik mint potenciális munkavállalók komoly kihívást jelentenek a régió számára. A kihívás pozitív oldala, hogy a régióban megfelelő „mennyiségű”, magasan képzett humán potenciál termelődik, amelynek kihasználása hosszú távú lehetőségeket kínál a régióban működő cégeknek és intézményeknek.

A résztvevők kapcsolatot építhetnek a vállalatok és intézmények szakembereivel, közösen megvitathatják a már megszerzett tapasztalataikat. Az egyes szakirányoknak megfelelően meghívott neves szakemberek előadásaik során szakmai tapasztalataikkal, tanácsaikkal látják el a diákokat, valamint közvetlen kérdéseikre személyesen is válaszolnak. Így a hallgatók reális képet kapnak az aktuális gazdasági viszonyokról, trendekről, piaci helyzetekről. Meghívott tanácsadók, szakemberek segítségével a karriertervezés és az állásvadászat leghatékonyabb eszközei kerülnek bemutatásra. Hasznos információk hangzanak el a karriertervezésre való felkészülésről az önismeretről, a jó önéletrajzról, a jelentkezésről, az interjúról, a munka világáról.

 

I. Miskolci Közgazdász Szakmai Napok I. Miskolci Közgazdász Szakmai Napok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp