2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Válaszol a Miskolci Tűzoltóság

Válaszol a Miskolci Tűzoltóság

Válaszol a Miskolci TűzoltóságAz elmúlt hetekben több feltételezés jelent meg a sajtóban a tavaly augusztusi, Középszer utcai paneltűz okán és a csütörtöki miskolci közgyűlésen tárgyaltak a parancsnok fegyelmi ügyét, mely szerint Őt megrovásban részesítették. Ezekre reagálva pénteken adott ki közleményt a Miskolci Tűzoltóság.

 

„A tavaly nyári tragikus Középszer úti tűzeset tűzvizsgálati eljárásával összefüggésben másodfokon hozott határozat – számunkra nem elfogadható – megállapításai miatt, Tűzoltóságunk még korábban, törvényességi felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Nógrád Megyei Főügyészségre. Ennek a vizsgálatnak a lezárása után dönt arról Parancsnok úr, hogy a Miskolci Közgyűlés által tegnap hozott döntés miatt munkaügyi bírósághoz fordul-e.

Tűzoltóságunk lejáratására irányuló folyamatos kísérletként kezeljük azt a körülményt, hogy az esettel összefüggésben keletkező, más szervek által készített jelentéseket, tanulmányokat – vagy annak részleteit – a sajtóból kell megismernünk.

Tűzoltóságunk nem rendelkezik egyetlen egy ilyen jelentéssel, tanulmánnyal sem, illetőleg azok tartalmát hivatalosan velünk nem ismertették. Egyes híradásokra reagálva kijelentjük, hogy a tragikus végkimenetelű tüzet nem a Miskolci Tűzoltóság okozta! A tűzoltás során kollégáinknak a fennálló egyedi látási viszonyok és hőterhelés közepette, felfokozott stresszhelyzetben, az adott pillanatban rendelkezésükre álló információknak megfelelően kellett másodpercek alatt döntéseket hozni. Több személyt mentettünk ki a füsttel telített lakásokból, és a szokatlanul nagy területű lakástüzet is gyorsan sikerült lokalizálni. Az ott hozott döntéseket hosszadalmas vizsgálatok során lehet vitatni, de az megdöbbent bennünket, hogy a tragikus végkifejlet első számú felelőseként állítják be azokat az embereket, akik segíteni érkeztek a helyszínre, és kimerülésig tették a dolgukat.

Mindezektől függetlenül Tűzoltóságunkon belső vizsgálat indul, melynek célja megállapítani, hogy a még hatékonyabb beavatkozást milyen mértékben hátráltatta személyi felelősség, a tárgyi feltételrendszer, és a tűzoltóság működését szabályzó előírások”.

– miskolcilánglovagok.hu –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek