2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Koccintás a könyvtárakban? – Egészségünkre!

Az Országos Könyvtári Napok idei mottójának jegyében csak tiszta forrásból származó vízzel koccintanak olvasók és könyvtárosok országszerte – a jelképes akcióhoz október 6-án, pénteken délelőtt Miskolcon is mindenki csatlakozhat!

Csak tiszta forrásból – ez a mottója az idei, október 2–8. között zajló Országos Könyvtári Napok eseménysorozatának. A gondolat átvitt értelmű és konkrét jelentése köré is szerveznek programokat a könyvtárak, így sok „vizes”, vízzel kapcsolatos téma is előkerül az egy hét alatt. De ugyanilyen fontos az információ tisztasága, a bartóki értelemben vett hagyomány, a jó könyvválasztás is.
Testi-lelki-szellemi egészségünkre kívánva, közös koccintásra is invitálnak mindenkit – természetesen forrásvízzel! Ha egyetért a „csak tiszta forrásból” gondolattal, vagy egyszerűen csak úgy érzi: a könyvtár ma is tiszta élményforrás, csatlakozzon az akcióhoz!
Október 6-án, pénteken délelőtt 10 órára, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületének (Görgey u. 11.) előadótermében „Jarvis őrnagy” tart előadást a vízről, keresve a választ a fontos kérdésre: miért pazaroljuk azt, amiben szűkölködünk? Ezt követően,11 órakor kerül a Miskolc környéki források vize a poharakba, hogy egy közös koccintással kívánjuk egészségünkre, így is felhívva a figyelmet: becsüljük meg értékeinket, ami nélkül nincs élet – jelesül az ivóvizet és a tudást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek