2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jobbik: Dúró Dóra Facebook-bejegyzése

A választási rendszer ügyében sem lesz politikai együttműködés a lejáratódott baloldali pártok és a Jobbik között
Szakmai javaslatait bárki számára elküldi, de politikai együttműködésben nem vesz részt a Jobbik lejáratódott, az országot korábban tönkretevő baloldali pártokkal. Minden civil megkeresésre érdemben válaszolunk, és nyitottak vagyunk, ha bárki érdeklődik a programunk iránt. Így tettünk Gulyás Márton és a Közös Ország Mozgalom esetében is, akiknek eljuttattuk szakmai javaslatainkat, politikai együttműködést ugyanakkor nem vállalunk velük.
A választási rendszer igazságosabbá tétele mindig is a Jobbik alapvetései közé tartozott: elkötelezettek vagyunk az arányosabb, az emberek akaratát jobban kifejező választási rendszer kialakítása mellett. Továbbra is kulcskérdésnek tartjuk, hogy az anyagi kényszerből külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak (többek közt ezért is vizsgáljuk az elektronikus szavazás lehetőségét), elkötelezettek vagyunk a közpénzből felpumpált kamupártok kiszűrése mellett, valamint az ajánlásokkal történő csalásokat is megszüntetnénk. A Jobbik szerint a választási szervek összetételét ismét demokratikussá kell tenni, ki kell szűrni annak lehetőségét, hogy halottak helyett is lehessen szavazatokat leadni a határon túlról, és a győztesnek járó töredékszavazatnak sincs helye a rendszerben.
Ugyanakkor a Jobbik 2018-ban egyedül váltja le a jelenlegi, tisztességtelen körülmények között hatalomra jutott kormányzatot, és mindehhez nem kívánunk a balliberális oldallal együttműködni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek