2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyári munkán a diákok Szikszón

Július 10-étől hatvan diákot foglalkoztat  nyári munkán  Szikszó Önkormányzata . A program a szikszói járás munkaügyi központjával történt együttműködés keretében jöhetett létre. Szikszó alpolgármestere Takács Lászlóné – aki évek óta vezeti a diákok nyári munkáját az önkormányzatnál -arról beszélt : a város számára fontos a gyerekek ilyen jellegű támogatása is.

 

A nyári munkán a 16- 24 év közötti ,  szikszói lakhelyű , nappali tagozatos diákok vehetnek részt. Napi hat óra munkájukért bért kapnak, ami segítséget jelent a családoknak a szeptemberi iskolakezdéshez. Az önkormányzat évek óta olyan feladatokat állít össze számukra, amely során megismerhetik a város életét, munkájukkal hozzájárulhatnak Szikszó közösségi életének fejlődéshez.

 

Az idei esztendő az, amikor ilyen nagy létszámú csoportot foglalkoztathatunk a nyáron két turnusban- mondja Takács Lászlóné- A  feladatokat a fentebb említett szempontokon túl úgy válogattuk össze, hogy alkalmazkodjon az életkorukhoz  és siketélményük is legyen benne.

 

A diákok kétharmada középiskolás, ők az idősek szociális gondozásában, az óvodások segítésében és könyvtári munkán vehetnek részt.  A szikszói szociális gondozóhálózat   vezetői és gondozónői vállalták azt, hogy az ő irányításukkal  látogatják meg az idős embereket, akiket kerti és házi munkával, bevásárlással segítenek , de a feladatuk része beszélgetés is . A szikszói városi óvodában tevékenykedők a kicsik  udvari játékaiban , étkeztetésben , öltöztetésben segítkeznek. A könyvtárban dolgozók leltároznak és katalogizálnak.

 

A legnagyobb létszámú 18 év feletti felnőtt korú csapat  egy különleges munkán vehet rész. Ebösszeeírást végeznek a városban. Ennek a feladatnak az elvégzésére azért volt szükség, mert az utóbbi időben megnőtt a kóbor kutyák száma Szikszón. A diákok végig járják a háztartásokat, ellenőrzik az oltási könyveket  és azt rendelkeznek e az állatok az előirt chippel. Arra is figyelnek, hogy az adott háztartás rendelkezik e az állatvédelmi törvény által  harmonizáló tartási feltételekkel.

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…