2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Görbe Soma pályacsúcs köridőket futott meg a hétvégi verseny alatt

Görbe Soma pályacsúcs köridőket futott meg a hétvégi verseny alatt

Olaszország Magione, negyven fokos hőség árnyékban, a  CIV OLASZ BAJNOKSÁG OHVALE Moto GP-0 4. és 5. fordulójához érkezett. A többségében 11 és 14 éves fiatal versenyzők leendő bajnokokhoz méltón harcoltak egymással a nyári forró aszfaltcsíkon.
Görbe Soma is ott volt csapatával, akit Stefano Favaro, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző egykori menedzsere, a Sport&Events Management alapítója és tanácsadója képvisel.
Stefano elhivatottan keresi és támogatja a fiatal tehetségeket a motorsport területén, célja, hogy lehetőséget adjon az új generációnak, és megtalálja a jövő új világbajnokát. – „Görbe Soma fiatal kora ellenére már nemzetközi porondon versenyez az OLASZ BAJNOKSÁG OHVALE Moto GP-0-ban, ez az előszobája a MotoGP-nek, nagyon sok tehetség már most innen kerül ki. Somában látom az elhivatottságot, a tehetséget és az akarást. Meg van benne minden, ami egy igazi bajnokhoz kell. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot a versenyek alatt, és a felkészülések közben. Ezen a hétvégén nagyon büszke voltam rá. A versenyben 1:27,3  volt a legjobb ideje, ami a tavalyi csúcs időnél 0.9 másodperccel jobb. Rögtön óvást kaptunk, elrendelték a technikai ellenőrzést, mert nem akarták elhinni, hogy először van a Soma ezen a pályán és jobb időket fut, mint azok a fiatalok, akik egy hete itt edzettek. Természetesen mindent rendben találtak a motorral és a versenyszervezőitől a végén még egy hatalmas elismerés is érkezett. A hétvége komoly feladatok elé állította a csapatot és a versenyzőt, de a részeredmények összességében elégedettséggel töltenek el minket.” – nyilatkozta a  menedzser, aki jelenleg két keréken teremti meg a versenyzőknek a „win-win” helyzeteket.
Soma hétvégéjét már a tavalyi pályacsúcs súrolásával indította, a szombati versenyen a harmadik helyért küzdött, amikor az utolsó körben a mögötte haladó versenyző kiütötte hátulról. A karja kisebb sérülésével megúszta a balesetet, de csalódottsága hatalmas volt, menedzserére Stefanóra hárult a feladat, hogy lelkileg és szellemileg visszahozza őt, és felkészüljenek a vasárnapi futamra. Ahol sikerült megfutnia a legjobb verseny köridőt. A hétvégét egy 7. hellyel zárta a fiatal versenyző, aki már nagyon készül az augusztus elején megrendezendő Európa Bajnokság Franciacortai futamára, melyre eddigi eredményei alapján meghívást kapott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek