2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Közlekedési balesetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – Hat baleset

Közlekedési balesetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – Hat baleset

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Tájékoztató az elmúlt 24 órában történt közúti közlekedési balesetekről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 5-én hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Ittas kerékpáros esett el Sajószentpéteren, a Lévay József utcában 13 óra 15 perc körül. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

A 3-as számú főúton haladt egy bolgár kamion 8 óra körül, amikor a sofőr nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte forgalmi okból feltorlódott kocsisorhoz képest, ezért nekihajtott egy személygépkocsi hátuljának. A lendülettől az autó még két járműnek lökődött neki. Egy másik szintén bolgár felségjelzésű kamion sofőrje nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, így az előtte kialakult közlekedési helyzetet csak úgy tudta kikerülni, hogy az árokba hajtott.

Mezőkeresztesen, a Táncsics Mihály utcában 18 óra körül egy autó vezetője tolatás közben elsodorta egy férfi kerékpárját, aki emiatt ellökött egy gyalogost, az pedig nekiesett egy babakocsinak, amiből kiesett egy két éves gyermek, aki könnyebben sérült.

Ózdon, a Dobó István úton, 16 óra körül egy 5 éves kisfiú a sűrű, bokros területről figyelmetlenül szaladt át az úttesten, ahol egy autó elsodorta őt. A kisfiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedet.

A 37-es számú főúton 15 óra körül Sárospatak felől Szerencs irányába tartó személygépkocsi vezetője meg akart előzni egy kamiont, de a sofőr nem győződött meg arról, hogy az előzés a szemből érkező forgalmat nem zavarja-e. Az előző autóval szemben közlekedő kamion sofőrje az ütközés elkerülése érdekében hirtelen fékezett és közben átsodródott a szemközti sávba, ahol karambolozott egy másik kamionnal. A balesetben ketten súlyosan megsérültek.

Hejőpapi irányából Igrici felé tartott egy motoros 14 óra körül, amikor a sofőr rosszul választotta meg járműve sebességét és elesett. A motoros az út jobb oldalára zuhant, míg a jármű a dombnak felfelé majd 100 méter csúszott, ahol egy tehergépkocsi hátuljának ütközve állt meg.

A fenti eseten túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset öt esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a járművek sebességének helyes és az adott útviszonyokhoz igazított megválasztására, és ne feledjék a legjobb baleset-megelőzés, ha betartják a KRESZ szabályait.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek