2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Fidesz a haveroknak, a Jobbik az avasiaknak oszt földet

Példaértékű kezdeményezést karolt fel a Jobbik az Avason. Helyi civilek ötletéből, a Jobbik támogatásával közösségi kert létesült a panelrengetegben, ahol nem fideszes oligarchák, hanem az avasiak kaphatnak földet, hangzott el a nemzeti néppárt szerdai tájékoztatóján.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint az Avason a rendteremtés mellett az értékteremtés is fontos, az avasi közösségi kert esetében ráadásul maguk a lakók teremtenek értéket, amikor úgy döntenek, megművelnek egy talpalatnyi földet a panelek között. „A Jobbik pedig azon dolgozik, hogy a megtermelt javakra térfigyelő kamera vigyázzon, illetve kérésünkre a helyi rendőrőrs kiemelt figyelemmel kezeli a kert környezetét, ezzel együtt a környéken élők is nagyobb biztonságban érezhetik magukat” – közölte a politikus.

Szilágyi Szabolcs,a Jobbik helyi képviselője elmondta, örömmel támogatta és koordinálta a kert megszületését, melynek célja a haszonnövények megtermelésén túl, a közösségteremtés. Egyben köszönetet mondott az avasiaknak, hogy aktív részvételükkel megmutatták, hogyan lehet új élettel megtölteni az Avast, ezzel is javítva a lakótelep megítélését. A részletekről szólva elmondta: az Avasi Paradicsom Közösségi Kert 20 ágyással indult el, ez a szám azonban növelhető. Minden kerthasználó szerződést ír alá, amiben garantálja, hogy a rá bízott ágyást művelni fogja legalább egy évig, ha ez nem történik meg, a kert a várólistán lévő új tagnak adható.

A közösségi kertek Nyugat-Európában rendkívül népszerűek, Szilágyi Szabolcs pedig bízik benne, hogy az avasi példát itthon is több lakótelep fogja követni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek