2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

LÁSS A POLCOK MÖGÉ!

Az MTVSZ és Bors Alapítvány „Láss a polcok mögé!” című, tudatos fogyasztással kapcsolatos fotókiállítását Miskolc Biopiacán mutatta be az ÉSZAK-MAGYARORSZÁG FLÓRÁJA FAUNÁJA ALAPÍTVÁNY. A kiállítás megrendezését a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatta.
Mindannyian fogyasztók vagyunk, nap mint nap vásárolunk, és „szavazunk” pénzünkkel egy-egy termékre. Tudatos fogyasztóként jó lenne, ha igyekeznénk megfontolni vásárlásainkat, keresnénk a helyi beszerzési forrásokat, friss, szezonális élelmiszereket. Ebben próbál segítséget nyújtani a fotókiállítás, amelyet április végéig 12 összesen helyszínen kerül bemutatásra. Miskolcon az ÉSZAK-MAGYARORSZÁG FLÓRÁJA FAUNÁJA ALAPÍTVÁNY mutatta be a kiállítást a BIOPIACON.

„A felmérések azt mutatják, hogy vásárlásaink egyre nagyobb részét bevásárlóközpontokban, szupermarketekben bonyolítjuk le, így nagyon fontos lenne, hogy minél több helyen jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból vagy méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékek.” – mondta Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

„A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a biokertészkedéshez, vagy ahhoz, hogy kilátogassanak a péntekenkénti biopiacra a Belvárosi Ligetbe.” – tette hozzá Lenkey Péter, a szervező alapítvány szakmai vezetője.

A kiállításhoz kapcsolódóan a látogatók egy teszt segítségével képet kaphattak arról, mennyire tudatos fogyasztók, és felmérhették azt is, hogy milyen új ismeretekre tettek szert a kiállítás megtekintésével. Emellett egy bevásárlós játék is várta a szórakozni vágyókat.

A kiállítás még egy hónapig megtekinthető péntekenként, 14:00-17:00 között a Zöld Kosár Közösségben, az Avasalja utca 13 szám alatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…