2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik mélyen elítéli az ismételt egyiptomi keresztényellenes támadásokat

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megrökönyödve értesült az Egyiptomban virágvasárnapon történt, számos halálos áldozatot követelő, az „Iszlám Állam” által elkövetett keresztényellenes támadásokról, egyúttal részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak, a kopt keresztény közösségnek és az egész egyiptomi nemzetnek.

A terrorizmus célja a megfélemlítés és a normális élet kereteinek felbomlasztása, az emberek közösségeinek szétzúzása. Éppen ezért, miközben határozottan kiállunk a terrorizmus minden formájával szemben és elítéljük azt, fontosnak tartjuk azt is, hogy a világ nemzetei, kormányai és az egész nemzetközi közösség erélyesen lépjen fel a terroristákkal szemben.

Sajnos az elmúlt években Egyiptomban és az egész Közel-Keleten a keresztényellenesség megerősödésének, a legősibb keresztény közösségek elleni atrocitások számában történő meredek emelkedésnek, valamint e közösségek eltűnésének vagyunk tanúi.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a Közel-Keleten élő keresztények olyan történelmi, szellemi örökség hordozói, mely nem csak az egyetemes kereszténység, de az egész világ szempontjából páratlan értéket képvisel.  Ezért ezekben a nehéz időkben nem csak nekünk, keresztényeknek, de minden békeszerető nemzetnek és embernek kötelessége az együttérzés és a közösségvállalás e válságos éveket átélő közösségekkel.

A Jobbik kéri az egyiptomi kormányt és az egyiptomi embereket, hogy szálljanak szembe a minden vallást meggyalázó terroristákkal, egyúttal felszólítja az európai kormányokat, köztük a magyar kormányt is, hogy tegyenek meg mindent a Közel-Keleten élő keresztények biztonságának szavatolása és közösségeik védelme érdekében.

Bízunk benne, hogy a vasárnap merényletet elkövető terroristák, nem bírják az egyiptomi társadalom támogatását, a kopt keresztény közösség pedig a jövőben szabadon és békében gyakorolhatja hitét.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek