2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása

Az elmúlt évek munkáját folytatva idén márciusban 55 darab, részben tájidegen – bálvány és fehérakác –, részben balesetveszélyes, korhadt fát vágnak ki a történelmi Avason. A kivágott fák helyére időjárás függvényében tavaszi-, őszi telepítéssel 110 darab facsemetét ültetnek a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai.
A Városgazda szakemberei az Avas Munkacsoport szakértői ajánlása alapján és a területen található fák átlagéletkora miatt évenként felülvizsgálatot végeznek. Ennek eredményeként a korhadt, balesetveszélyes fákat kivágásra jelölik, melyek részben tájidegen fák. Ezt követően elvégzik a munkát, majd időjárás függvényében, de várhatóan még idén tavasszal 2 darab facsemetét ültetnek pótlásként a kivágottak helyébe, a fakivágási engedélyben rögzített feltételek szerint.
A történelmi Avason a szükségszerű fakivágás és gondozás március 3-án kezdődik és – időjárási körülményektől függően – terv szerint március 31-ig tart. A munkavégzés ideje alatt a területen folyó tevékenységről a helyszínen kihelyezett táblák tájékoztatják az arra közlekedőket. A munkavégzés ideje alatt érintett területen út- és járdaszakaszok, lépcsősorok ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani.
A fák kivágása mellett az épületek megóvása, a sétautak járhatósága, valamint a kilátás biztosítása miatt 28 fát gallyaznak a szakemberek.
.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…